Copa Africa 2021: Μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό η αλλαγή ημερομηνίας

Η απόφαση της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αφρικής για αλλαγή των ημερομηνιών διεξαγωγής του Copa Africa (λόγω καιρού) πονοκεφαλιάζει τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που θα χάσουν βασικά τους στελέχη

Copa Africa 2021: Μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό η αλλαγή ημερομηνίας

Με το... γιοφύρι της Άρτας μοιάζει η διεξαγωγή του Copa Africa στο Καμερούν!
Η αφρικανική χώρα, που πήρε το χρίσμα φιλοξενίας της επόμενης διοργάνωσης, του 2021, παρότι δεν ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις τηςμ όταν της ανατέθηκε η διοργάνωση του περσινού τουρνουά (σ. κατέληξε στην Αίγυπτο) επρόκειτο να είναι η δεύτερη, στα χρονικά, που θα φιλοξενούσε τη διοργάνωση καλοκαιρινούς μήνες για το Βόρειο ημισφαίριο.

Ωστόσο, οι ακραίες καιρικές συνθήκες (καταρρακτώδεις βροχές) που συνήθως επικρατούν στη χώρα της Δυτ. Αφρικής, Ιούλιο κι Αύγουστο, όταν αρχικά είχε οριστεί η διεξαγωγή της διοργάνωσης του Copa Africa 2021, οδήγησαν την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) να επαναφέρει τη διοργάνωση χειμερινούς μήνες.

Ήτοι από τις 9 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς.

Πέραν του στα όρια του γελοίου προγραμματισμού των Αφρικανών ιθυνόντων, αφού είναι αδιανότητο να μην γνώριζαν το καιρικό πρόβλημα, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πρόβλημα στις ευρωπαϊκές ομάδες, που εκείνη την περίοδο έχουν φουλ αγωνιστικές υποχρεώσεις και θα χάσουν βασικά τους στελέχη.


Πρόβλημα και για Ολυμπιακό

Στον ίδιο αγωνιστικό... παρονομαστή είναι κι ο Ολυμπιακός αφού έχει στις τάξεις του αρκετούς παίκτες από την Μαύρη ήπειρο.

Όπως τον, Τυνήσιο, Γιασίν Μεριά, τους Σενεγαλέζους Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Σισέ, τον Μαντί Καμαρά από τη Γουινέα, τον Αλγερινό Γιασίν Μπενζιά, τον γεννημένο στην Πορτογαλία, Μπρούνο Γκασπάρ, που εκπροσωπεί πλέον την Ανγκόλα, αλλά και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Μαροκινό, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που η διοργάνωση ήταν την τρέχουσα χρονιά είναι προφανές ότι η αποδυνάμωση του Ολυμπιακού - που είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που είναι μέσα και στους τρεις στόχους της Γενάρη μήνα - θα ήταν ανυπολόγιστη...