Ο πιο πλούσιος Αφρικανός θέλει να πάρει την Άρσεναλ

Ο Νιγηριανός Αλίκο Ντανγκότε, η περιουσία του οποίου εκτιμάται γύρω 9 δισ. ευρώ, θέλει να κάνει δική του την Άρσεναλ.

Ο πιο πλούσιος Αφρικανός θέλει να πάρει την Άρσεναλ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, ο Νιγηριανός Αλίκο Ντανγκότε, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου εννέα δισ. ευρώ, θέλει να κάνει δική του την Άρσεναλ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League.

O 62χρονος επιχειρηματίας, Νο 136 στη λίστα Forbes (66η μεγαλύτερη παγκόσμια περιουσία), μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Αφρική, δημιούργησε τον όμιλο Dangote το 1977 και κατόρθωσε επίσης να φτιάξει μια από τις ισχυρότερες εταιρείες που ασχολείται με την επεξεργασία τροφίμων (αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι), την παραγωγή τσιμέντου και τη μεταφορά αγαθών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, με εστιασμένες όλες τις προσπάθειές του στην κατασκευή του διυλιστηρίου πετρελαίου στο Λέκι (πόλη στα περίχωρα του Λάγκος), δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αγοράσει τον αγγλικό σύλλογο το 2021.

«Είναι μια ομάδα που θα ήθελα να αγοράσω κάποια ημέρα, αλλά σήμερα έχουμε έργα αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είμαι επικεντρωμένος σε αυτά. Μόλις τελειώσω με αυτό θα μπορούσαμε να το κάνουμε, ίσως το 2021. Δεν θέλω να την αγοράσω τώρα, θα το κάνω όταν τελειώσω με όλα αυτά τα έργα που θα μεταφέρουν την εταιρεία μου στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Ντανγκότε στο Bloomberg...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας