Πόσα χρήματα θα φέρει η μεταγραφή Νικολάου στο ταμείο του Ολυμπιακού

Το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια για τον Δημήτρη Νικολάου και το ποσοστό μεταπώλησης που έχει διατηρήσει ο Ολυμπιακός όταν τον πούλησε στην Έμπολι.

Πόσα χρήματα θα φέρει η μεταγραφή Νικολάου στο ταμείο του Ολυμπιακού

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έδωσε τα χέρια με την Έμπολι προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Δημήτρη Νικολάου. Τον Ιανουάριο του 2019 ο νεαρός στόπερ είχε παραχωρηθεί δανεικός στον ιταλικό σύλλογο και μάλιστα στη συμφωνία είχε μπει και οψιόν αγοράς.

Σαμπντόρια: Ενδιαφέρον για Νικολάου

Η Έμπολι το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς και να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός από αυτή τη συμφωνία έβαλε στο ταμείο του το πολύ σημαντικό ποσό των 4.000.000€.

Ο ιταλικός σύλλογος παρά το γεγονός πως υποβιβάστηκε και αγωνίζεται στη Serie B αποφάσισε να αγοράσει τον νεαρό κεντρικό αμυντικό. Με τη φανέλα της τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε έντεκα παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας και τρία του Coppa Italia.

Παρόλα αυτά στην Ιταλία έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως η Σαμπντόρια ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του Δημήτρη Νικολάου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γειτόνων η ομάδα της Γένοβας βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στη γειτονική χώρα κάνουν λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον με τη Σαμπντόρια να είναι έτοιμη να βγάλει από το ταμείο της 5.000.000€ για τον Νικολάου.

Αν όντως γίνει αυτό και το ποσό φτάσει σε αυτό το ύψος τότε ο Ολυμπιακός θα εισπράξει ένα σημαντικό μέρος του. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης το οποίο είναι ύψους 20%. Αυτό σημαίνει πως αν η Σαμπντόρια δώσει 5.000.000€ στην Έμπολι τότε το 1.000.000€ θα πάει στον Ολυμπιακό.