Ομόνοια: Καταγγέλλει διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Η Ομόνοια με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το κυπριακό ποδόσφαιρο για διαφθορά με την ανοχή μάλιστα της ομοσπονδίας και τονίζει ότι θα προσφύγει στις FIFA/UEFA, ζητώντας εποπτεία.

Ομόνοια: Καταγγέλλει διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το κυπριακό ποδόσφαιρο για διαφθορά με την ανοχή μάλιστα της ομοσπονδίας.

Στην καταγγελία της η κυπριακή ομάδα τονίζει πως θα προσφύγει στις FIFA/UEFA για να πάρει επίσημη μορφή αυτή, και θα ζητήσει εποπτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Ομόνοιας:

«Η Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα σήμερα όπως καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ τη διαφθορά και διαπλοκή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και την ηγεσία του Κυπριακού ποδοσφαίρου διότι επιτρέπει και συμμετέχει σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι πρόθυμη να την διορθώσει.

Επιπλέον, θα ζητήσουμε από την ΟΥΕΦΑ να θέσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία της, για όσο καιρό χρειαστεί, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξυγίανσή του. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό πολλών χρόνων το οποίο είναι ικανό να πείσει την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ για να ανοίξουν την υπόθεση.

Εκτιμούμε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στον ΚΟΑ, την ΚΟΠ, την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ αυτό το υλικό. Εάν δεν γίνει παρέμβαση από την ΟΥΕΦΑ, τότε θα πρέπει να της ζητήσουμε να αποβάλει τις Κυπριακές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο μας, εάν η ίδια το κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητα, τη νομιμότητα και τη φήμη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων».