Η Ένωση Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία θέλει φυλάκιση των ρατσιστών οπαδών!

Ο σύνδεσμος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Αγγλία προτίθεται να ζητήσει από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ποινές φυλάκισης για όσους συλλαμβάνονται για ρατσιστικά κρούσματα σε γήπεδα! 

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία θέλει φυλάκιση των ρατσιστών οπαδών!

Aφού είδαν κι απόειδαν ότι τα μέτρα (ή μάλλον... ημίμετρα) των ποδοσφαιρικών και μη Αρχών δεν αποδίδουν και το πρόβλημα του ρατσισμού (και) στα Αγγλικά γήπεδα γιγαντώνεται ο σύνδεσμος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ζητήσει από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την παραδειγματική τιμωρία όσων συλλαμβάνονται για ρατσιστικές επιθέσεις στα γήπεδα της χώρας.

Πως;
Με την επιβολή ποινών φυλάκισης!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της PFA, Γκόρντον Τέιλορ, έκανε δηλώσεις για το θέμα και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Αγγλική εφημερίδα «Dailymail».

«Η PFA είναι πρόθυμη να λάβει μέτρα για αυτό. Θα ασκήσουμε πιέσεις στην κυβέρνηση για την αύξηση των ποινών για όσους έχουν κριθεί ένοχοι ρατσιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα την φυλάκισή τους. Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ποινή ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά. Φτάνει πια» είπε μεταξύ άλλων.

Αρκεί να υπενθυμίσουμε πως ρατσιστικές επιθέσεις κατά των παικτών είχαμε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ενώ σχετικές καταγγελίες τον προηγούμενο μήνα έγιναν και από τον Ρούντιγκερ (Τσέλσι), αλλά και από τον Σον (Τότεναμ).