FA Cup: Πρόκριση για την Άρσεναλ επί της Λιντς (vid)

Η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Λιντς επικρατώντας με σκορ 1-0 και πήρε την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

FA Cup: Πρόκριση για την Άρσεναλ επί της Λιντς (vid)

Η Λιντς γνώριζε εκ των προτέρων πως θα ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ στη "μάχη" με την Άρσεναλ στο Emirates. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Μαρσέλο Μπιέλσα πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να κάνει την υπέρβαση και να πάρει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης ήταν η Λιντς. Έχασε αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρει και να πάρει κεφάλι για την πρόκριση. Οι Αλιόσκι, Μπάμφορντ, Χάρισον και Γουάιτς πέταξαν στα σκουπίδια τις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν.

Η ομάδα του Μπιέλσα δημιουργούσε με ευκολία φάσεις στην περιοχή της Άρσεναλ και αυτό φαίνεται πως αφύπνισε το συγκρότημα του Αρτέτα. Στην επανάληψη οι "κανονιέρηδες" ήταν πολύ πιο προσεκτικοί και στο 55' εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Νέλσον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από 'κει και πέρα η Λιντς προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Άρσεναλ υπερασπίστηκε το υπέρ της σκορ και το έκανε με όλες της τις δυνάμεις. Έτσι το 1-0 δεν άλλαξε και οι "κανονιέρηδες" προκρίθηκαν στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Παπασταθόπουλος, Χόλντινγκ, Λουίζ, Κολάσινατς, Γκεντούζι, Τζάκα, Πεπέ (90' Σακά), Οζίλ (77' Γουίλοκ), Νέλσον (67' Ματινέλι), Λακαζέτ

Λιντς: Μέσλιερ, Όλινγκ (78' Στίβενς), Γουάιτ, Μπεράρντι, Ντάγκλας, Φίλιπς, Χάρισον, Γκοτς (60' Ντάλας), Κλιχ, Αλιόσκι (61' Κόστα), Μπάμφορντ.

Δείτε το γκολ της Άρσεναλ