Λεμονής για Κούτρη: «Ταιριάζει στη Serie A, φανταστικό να τον βλέπαμε μαζί με Μανωλά»

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στον Ιταλικό Τύπο για τον Λεονάρντο Κούτρη, τονίζοντας ότι θα ταίριαζε ιταλικό πρωτάθλημα.

Λεμονής για Κούτρη: «Ταιριάζει στη Serie A, φανταστικό να τον βλέπαμε μαζί με Μανωλά»

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Λεονάρντο Κούτρη, τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και τον χαρακτήρα στον ιταλικό Τύπο, με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον 24χρονο μπακ:

«Ο Κούτρης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο με την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής ομάδας, ωστόσο μια μεταγραφή στο ιταλικό πρωτάθλημα θα αποτελούσε μια ακόμη τεράστια πρόκληση για αυτόν.

Είναι ένας ισορροπημένος παίκτης με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι ένας γρήγορος αμυντικός με επιθετικές βλέψεις. Αυτό τον καιρό δεν παίζει πολύ. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό παιδί που δουλεύει σκληρά και βελτιώνεται καθημερινά. Είναι ο κλασικός ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής εκτιμάει. Η σχέση μας ήταν εξαιρετική και θα ήμουν χαρούμενος εάν έπαιρνε μεταγραφή στη Νάπολι».

Ακόμα, ο Έλληνας προπονητής τόνισε την αξία της συμμετοχής του Κούτρη σε διοργανώσεις όπως το Champions League, ενώ σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θα ήταν φανταστικό να δούμε τον Κούτρη και τον Μανωλά στην ίδια ομάδα, αλλά δεν θεωρώ πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αναγεννηθεί από αυτούς. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι και η καλύτερη. Μια αλλαγή στη νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη. Ο Κούτρης έχει περιθώρια βελτίωσης ειδικά στα αμυντικά του καθήκοντα και θεωρώ πως το ιταλικό ποδόσφαιρο του ταιριάζει περισσότερο για να ωριμάσει ποδοσφαιρικά.

Οι εμπειρίες που απέκτησε στην Ευρώπη αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μίλαν και Σπόρτινγκ Λισαβόνας του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του. Όταν παίζεις σε τέτοια μας εξελίσσεσαι ακόμα περισσότερο».