«Κακός δαίμονας» για την Ατλέτικο ο Μήτρογλου; (vid)

Για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια η μοίρα έστειλε στον δρόμο του Κώστα Μήτρογλου την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήδη με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων σκόραρε. Θα το κάνει ξανά;

«Κακός δαίμονας» για την Ατλέτικο ο Μήτρογλου; (vid)

Ποιος θα ξεχάσει το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο "Γ. Καραϊσκάκης'' κόντρα στην Ατλέτικο στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού διαμόρφωνε το 3-1 στο 73' προκαλώντας ντελίριο στον Πειραιά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μήτρογλου αντιμετώπιζε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και ήταν η πρώτη φορά που την κέρδισε. Μάλιστα ήταν και η πρώτη αγωνιστική για τους ομίλους του Champions League με τους «Πειραιώτες» να φιλοξενούν την φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τρομερή βραδιά για τον Ολυμπιακό που εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει της Ατλέτικο με 3-2.

Την επόμενη σεζόν, ο Κώστας Μήτρογλου πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα και στους ομίλους του Champions League βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος την Ατλέτικο. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2015 η Μπενφίκα φιλοξένησε την Ατλέτικο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τους ομίλους. Οι «κολτσονέρος» επικράτησαν με 1-2 στο Estadio da Luz και ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε ξανά κόντρα στην ομάδα του Σιμεόνε, αυτήν την φορά με την εμφάνιση των «αετών».

Πέρασαν 3 χρόνια για να ξανά βρεθούν αντιμέτωποι Μήτρογλου και Σιμεόνε. Το βράδυ της Πέμπτης (3/5) η Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε εκτός συνέχειας την Άρσεναλ και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. Εκεί θα συναντήσει την Μαρσέιγ που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο στην δεύτερη παράταση κόντρα στην Σάλτσμπουργκ. Ο Μήτρογλου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και στην Μασσαλία δεν είναι σίγουροι αν θα τεθεί εγκαίρως στην διάθεση του Ρούντι Γκαρθία.

Ωστόσο, αν τελικά καταφέρει και αγωνιστεί, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα σκοράρει ξανά κόντρα στην ομάδα του Σιμέονε, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την παράδοση που τον θέλει «κακό δαίμονα» των Μαδριλένων.