Λίβερπουλ: Το 2019 βάφτηκε «κόκκινο» (pics,vid)

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ η οποία μέσα στο 2019 είχε στραμμένη την προσοχή όλου του κόσμου πάνω της, ενώ αναμένεται (εκτός απροόπτου) να σφραγίσει την κυριαρχία της με ένα πρωτάθλημα μετά από τρεις δεκαετίες, μέσα στο 2020.

Λίβερπουλ: Το 2019 βάφτηκε «κόκκινο» (pics,vid)

Τα μάτια όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη ήταν στραμμένα πάνω στη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν. Όχι άδικα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατέκτησε το Champions League μετά από 14 χρόνια, ενώ όπως όλα δείχνουν μετά από τρεις δεκαετίες θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή και στην Αγγλία και φυσικά υπάρχουν λόγοι για αυτά τα επιτεύγματα.

Γιούργκεν Κλοπ: Ο αρχιτέκτονας

Τι να πει κανείς για αυτόν τον άνθρωπο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει χτίσει μια ομάδα όνειρο. Με μια φοβερή αμυντική γραμμή με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να ξεχωρίζει. Με τον σκληροτράχηλο Τζόρνταν Χέντερσον στο κέντρο να έχει δέσει εξαιρετικά με τους Φαμπίνιο και Βαϊνάλντουμ, ενώ στην επίθεση διαθέτει την κορυφαία τριπλέτα σε όλο τον πλανήτη με τους Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο, να «ματώνουν» με την πρώτη ευκαιρία τα αντίπαλα δίχτυα. Και όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Γερμανού τεχνικού ο οποίος αν κάτι έχει δώσει σε αυτήν την ομάδα, είναι η ψυχολογία του «Δεν τα παρατάμε ποτέ».

Αν όχι ο κορυφαίος από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο

Η φοβερή ανατροπή με την Μπαρτσελόνα

Ο ορισμός της πιο πάνω έκφρασης ήταν η επική πρόκριση για τους «reds» στο τελικό του Champions League επί της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα επέστρεψε από το 3-0 και με 4αρα διέλυσε τους «μπλαουγκράνα» των Βαλβέρδε, Μέσι και το σήκωσε με σχετική ευκολία απέναντι στην Τότεναμ του Ποτσετίνο.

Η Λίβερπουλ νικάει την Μπαρτσελόνα με εμφατικό τρόπο και προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Champions League

Συνεχίζει ασταμάτητη

Όσο για τη φετινή της πορεία, τα λόγια είναι φτωχά ειδικά στo πρωτάθλημα, αφού έως τώρα είναι πρώτη στην Αγγλία στην Premier League, με εμφατική νίκη επί της Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Στην Boxing Day διέλυσε εκτός έδρας τη Λέστερ με 4-0 δείχνοντας ότι φέτος κανείς δε μπορεί να ανακόψει την πορεία της για τον τίτλο. Μπορεί να έφτασε στην πηγή τα τελευταία χρόνια και άλλες φορές, αλλά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν δείχνει κανένας σύλλογος, ικανός να ανακόψει την ομάδα του Άνφιλντ, αφού είναι 1η με 52 βαθμούς έναντι 39 της Λέστερ και 38 της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αγώνας με τη Λέστερ έδειξε το αυτονόητο. Ότι τη φετινή σεζόν κανείς δεν μπορεί να της στερήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Αγγλία

Το 2019 η χρόνια της, το 2020 επίσης

Αδιαμφισβήτητα λοιπόν η χρονιά που φεύγει βάφτηκε «κόκκινη» σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τη χρόνια που θα έρθει...