Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Πιο... Clasico δεν γίνεται!

Έτοιμη είναι η ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποδεχθεί ένα από τα πιο ιστορικά ντέρμπι του πλανήτη. Το πιο... clasico παιχνίδι της Ευρώπης! Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης (18/12, 21:00), σε ένα ματς που καθηλώνει το ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- κοινό.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Πιο... Clasico δεν γίνεται!

Το «Clasico» είναι προ των πυλών αφού την προσεχή Τετάρτη (18/12, 21:00) η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Primera Division και όλος ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στη μεγάλη αναμέτρηση.

Αν λοιπόν κάποιος αγώνας έχει ενδιαφέρον από στατιστικής άποψης αλλά και γενικότερα, τότε σίγουρα είναι αυτός μεταξύ δυο κορυφαίων ισπανικών συλλόγων και αξίζει να αναφέρουμε μερικά σημαντικά γεγονότα:

Ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, πέρασε δύσκολες στιγμές στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας, όμως, πλέον έχει επέλθει η κανονικότητα στο σύλλογο με επιτυχή αποτελέσματα και χαίρει και πάλι της εκτίμησης των διοικούντων.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η μάχη του πάγκου μεταξύ Βαλβέρδε και Ζιντάν

Ο Εντέν Αζάρ είναι ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, θα απουσιάσει όμως από το μεγάλο παιχνίδι λόγο τραυματισμού, κάτι που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο «Ζιζού».

Ο φυσικός ηγέτης της Ρεάλ, Εντέν Αζάρ θα απουσιάζει από το μεγάλο παιχνίδι

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έκλεισε 10 αγώνες αήττητη αν και χρειάστηκε να σκοράρει στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βαλένθια ο Καρίμ Μπανζεμά, για να φύγει από το Μεστάγια με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πολλά τα προβλήματα για την Μπαρτσελόνα φέτος στην επίθεση. Θεωρητικά πάντα αφού, τα στατιστικά λένε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν 10 γκολ παραπάνω στην Primera Division από τους μισητούς αντιπάλους τους (43 έναντι 33).

Οι «killers» των δυο ομάδων στην επίθεση

Ισάξια επιθετικά, τα βαριά όπλα των δυο ομάδων με τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Λιονέλ Μέσι να έχουν σκοράρει από 12 γκολ μέχρι τώρα, με μια διαφορά όμως. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει μεγάλη βοήθεια από τους Σουάρεζ και Γκριεζμάν στο θέμα γκολ. Ο Ουρουγουανός έχει σκοράρει 9 φορές, ενώ ο Γάλλος άσος 6.

Από την άλλη, πίσω από τον Μπενζεμά για τους «μερένγχες» δεν υπάρχει επιθετικός αλλά αμυντικός, και συγκεκριμένα ο Σέρχιο Ράμος με μόλις 3. Να σημειωθεί πως βαριά επιθετικά χαρτιά όπως ο Γιόβιτς, ο Βινίσιους ή ακόμα και ο Μπέιλ δεν έχουν βοηθήσει καθόλου τη «βασίλισσα».

Στο κέντρο, η Μπαρτσελόνα με κινητήρια δύναμη τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, πατάει καλύτερα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά οι «μπλαουγκράνα» έχουν μέχρις στιγμής 10.484 πάσες έναντι 8.923 της ομάδας του Ζιντάν, με το ποσοστό επιτυχίας όμως να είναι στο 87% και για τους δυο.

Κινητήριος δύναμη της Μπαρτσελόνα ο Ντε Γιονγκ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Στα 89 ματς πρωταθλήματος που έχουν παίξει οι δυο ομάδες, με γηπεδούχο τη Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί μετρούν 50 νίκες έναντι μόλις 20 της Ρεάλ, ενώ 19 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Επίσης, τις τελευταίες 10 φορές που οι «μερέγχες» έπαιξαν στο Καμπ Νου έχουν κερδίσει μόλις τις 2, η Μπαρτσελόνα 5, ενώ 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι αριθμοί, όμως, σταματούν να παίζουν μπάλα όταν ξεκινάει το παιχνίδι και αναλαμβάνουν δράση οι πραγματικοί πρωταγωνιστές: οι ποδοσφαιριστές! Καλό Clasico!