Νέο βραβείο για τον Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ

Ο Ολλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ βραβεύτηκε με τον τίτλο του καλύτερου παίκτη για το 2019 από την Ένωση Φιλάθλων Ποδοσφαίρου στην Αγγλία

Νέο βραβείο για τον Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ

Ένα ακόμα βραβείο πρόσθεσε στην προσωπική του τροπαιοθήκη ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων» τιμήθηκε με τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2019 από την Ένωση Φιλάθλων Ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Ο διεθνής άσος συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις λαμβάνοντας συνολικά 340 χιλιάδες θετικές ψήφους και άφησε πίσω του στην δεύτερη θέση τον Άγγλου επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι Ραχίμ Στέρλινγκ. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ, ο Σον της Τότεναμ, ο Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ και ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ.

«Είμαι ευγνώμων για το βραβείο. Σημαίνει πολλά για μένα», είπε σε δηλώσεις του ο παίκτης.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Φαν Ντάικ είχε πάρει και τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της περσινής αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ από την Ένωση Παικτών της Αγγλίας, ενώ είχε αναδειχτεί και κορυφαίος στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κόντρα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι.

Στη μάχη, βέβαια, με τον τελευταίο για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», είδε τον Αργεντινό επιθετικό της Μπαρτσελόνα να παίρνει τον συγκεκριμένο τίτλο και να τον αφήνει στην δεύτερη θέση.

Αυτή την περίοδο ο Φαν Ντάικ βρίσκεται με την αποστολής της Λίβερπουλ στο Κατάρ στο πλαίσιο της συμμετοχής της αγγλικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν αύριο την Μοντερέι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό.