Η μέρα που η Μπαρτσελόνα έριχνε εξάρα στο Μπερναμπέου (vid)

Στις 2 Μαΐου του 2009 οι "Μπλουγκράνα" ταπείνωσαν με 6-2 την "Βασίλισσα" μέσα στην έδρα της, σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες τους σε "Ελ Κλάσικο" στα χρονικά.

Η μέρα που η Μπαρτσελόνα έριχνε εξάρα στο Μπερναμπέου (vid)

Τέτοια μέρα, εννιά χρόνια πριν (2/5/2009), το φοβερό "σύνολο" του Πέπε Γκουαρδιόλα έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στο "σπίτι" της "αιώνιας" αντιπάλου του, Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι "Μερέγχες" προηγήθηκαν στο 14' με το νυν φορ της Γιουβέντους Γκονζάλο Ιγκουαίν, με αυτό το τέρμα να "ξυπνάει" τις "καλοκουρδισμένες μηχανές" των Καταλανών. Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα είχε πετύχει ήδη πετύχει την ανατροπή, σημειώντοντας τρία τέρματα με τους Ανρί (18'), Πουγιόλ (20') και Μέσι (35').

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε και τελείωσε ακριβώς όπως το πρώτο. Ο Ράμος (56') σκόραρε για τους γηπεδούχους μειώνοντας σε 2-3, με τους Ανρί, Μέσι και Πικέ να ολοκληρώνουν τον "θρίαμβο" της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (72' Φαν Ντερ Φάαρτ), Φάμπιο Καναβάρο, Μέτσελντερ, Χάιντσε, Γκάγκο, Λασανά Ντιαρά, Ρόμπεν (79' Χάβι Γκαρθία), Μαρσέλο (60' Χούντελααρ), Ιγκουαΐν, Ραούλ.

Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Γιάγια Τουρέ (85' Μπόγιαν), Τσάβι, Ινιέστα (85' Μπούσκετς), Μέσι, Ανρί (61' Κεϊτά), Ετο'ο.

Το βίντεο: