Λέστερ: Τρελαίνει κόσμο η ομάδα του Βάρντι (pics, vid)

Μπορεί η Λίβερπουλ να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή της Premier League ωστόσο, αν μια ομάδα τρελαίνει κόσμο με τις εμφανίσεις της, αυτή είναι η Λέστερ με τον Τζέιμι Βάρντι σε φοβερή κατάσταση.

Λέστερ: Τρελαίνει κόσμο η ομάδα του Βάρντι (pics, vid)

Η Λίβερπουλ δικαίως βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς στην Premier League, ωστόσο αν μια ομάδα κλέβει τις εντυπώσεις αυτή τη στιγμή στην Αγγλία είναι η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς που πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της. Οι «αλεπούδες» ούτε τη χρονιά που πήραν το πρωτάθλημα το 2015-16, δεν έκαναν τέτοιο ξεκίνημα και υπάρχουν λόγοι για αυτό το επίτευγμα.

Ο προπονητής και η τακτική

Ο Μπρένταν Ρότζερς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «αλεπούδων» τον περασμένο Φλεβάρη ύστερα από μια πετυχημένη θητεία στη Σέλτικ. Ο Άγγλος τεχνικός με μότο του την πίεση έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, χωρίς ωστόσο να δέχεται εύκολα γκολ, αφού στην άμυνα δεσπόζουν ο Τούρκος άσος Σογιουντσού και ο Έβανς.

Από την άλλη μεριά στα χαφ ο Βέλγος διεθνής Γιούρι Τίλεμανς κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά έχοντας μπροστά του το νέο μεγάλο αστέρι του αγγλικού ποδοσφαίρου Τζέιμς Μάντισον που σκοράρει πολύ συχνά ενώ πασάρει ακόμα καλύτερα είτε στον Ιχεανάτσο, είτε στον Πέρεζ και φυσικά στον Τζέιμι Βάρντι.

Αγαπημένο σύστημα του Ρότζερς το 4-1-2-1-2. Να σημειωθεί ότι μόλις η διοίκηση των «αλεπούδων» μυρίστηκε το σουξέ... του με την ομάδα του να βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση, επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025.

Από νίκη σε νίκη με τον Ρότζερς

Ο Βάρντι κάνει πάρτι

Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη. Ο Τζέιμι Βάρντι βρίσκεται στα 32 του, στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του, αφού έχει σκοράρει συνολικά σε 16 εμφανίσεις 16 γκολ όντας ένας πραγματικός «killer» στην επίθεση των «αλεπούδων», ενώ ο Ρότζερς μπορεί να «τρίβει τα χέρια του», αφού ο Βάρντι πέραν του ότι σκοράρει ακατάπαυστα, τρέχει σαν «άνεμος» πιέζει και πασάρει όταν χρειάζεται.Να σημειωθεί πως ο Άγγλος που αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος σέντερ φορ στη χώρα, επί 8 συνεχόμενα παιχνίδια σκοράρει, όντας δεύτερος στην ιστορία της Premier League πίσω από τον εαυτό του... Αφού ο ίδιος πάλι στη σεζόν που η Λέστερ πήρε πρωτάθλημα, σκόραρε 11 συνεχόμενες αγωνιστικές.

Ποιος θα τον σταματήσει;

Η ομαδικότητα

Μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους της πρέπει να παίζει ομαδικά. Η Λέστερ είναι ο ορισμός της ομαδικότητας. Κανένας παίκτης δεν παίζει ατομικά, όλοι σκέφτονται πως θα αποδώσει η ομάδα. Αν δει κανείς τα τελειώματα του Βάρντι θα καταλάβει ότι ακόμα και ο 32χρονος άσος παίζει για τους συμπαίκτες του αφού αν μπορεί να δώσει πάσα για να σιγουρέψει ένα γκολ, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Για αυτό λοιπόν και η Λέστερ αυτή τη στιγμή έχει πετύχει μερικά εντυπωσιακά κατορθώματα τα οποία είναι τα εξής.

Είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω μόνο από την Λίβερπουλ με 38 βαθμούς έχοντας από κάτω της μεγαθήρια όπως η Σίτι και η Τσέλσι.

Έχει να χάσει παιχνίδι από τις 5/10. Είχε ηττηθεί συγκεκριμένα από τη Λίβερπουλ με 2-1 στον «Άνφιλντ». Από τότε, όχι μόνο δε χάνει αλλά κερδίζει με θεαματικό ποδόσφαιρο έχοντας ρεκόρ 12 νίκες 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Καλύτερο ξεκίνημα δεν έχουν κάνει ποτέ οι «αλεπούδες».

Η άμυνα της είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα η Λέστερ έχει δεχθεί μόλις 10 γκολ σε αυτές τις 16 αγωνιστικές και αυτά χάρις το επιθετικό της ποδόσφαιρο και το ασφυκτικό pressing της.

Τρίτη επίθεση στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ρότζερς, που βρίσκεται από κάτω, μόνο από τις Λίβερπουλ και Σίτι. Ωστόσο έβαλε 9 γκολ στη Σαουθάμπτον και δε δέχθηκε ούτε ένα.

Πώς λοιπόν να μη θαυμάζει κανείς το σύνολο του Ρότζερς και να μην το εξάρει. Τώρα, το πόσο θα αντέξει να κυνηγάει τη Λίβερπουλ που βρίσκεται 8 βαθμούς μπροστά της δεν το ξέρουμε, ωστόσο και το 2015-16 αναρωτιόμασταν «πόσο θα αντέξει», και πήρε το πρωτάθλημα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Όσο λοιπόν κερδίζει μπορεί να ονειρεύεται!

Η Λέστερ διαλύει την Άστον Βίλα και συνεχίζει να ονειρεύεται