Γκριεζμάν: Ο άνθρωπος «ρομπότ»

Είτε παίζει καλά είτε όχι, ο άσος της Μπαρτσελόνα Αντουάν Γκριεζμάν είναι ένα πραγματικό «ρομπότ» αφού από το 2009 που ανδρώθηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και μετά, έχει χάσει ελάχιστα παιχνίδια. Δείτε τα εντυπωσιακά στατιστικά του.

Γκριεζμάν: Ο άνθρωπος «ρομπότ»

Για τον Αντουάν Γκριεζμάν πολλά θα μπορούσε να πει κανείς, αφού τη φετινή σεζόν, κάνει μια «αγωνιστική κοιλιά» ο σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα.

Όμως, αν κάτσει κανείς και παρατηρήσει τους τραυματισμούς και τις απουσίες του Γάλλου άσου από τα παιχνίδια των ομάδων που έχει αγωνιστεί, θα δει ότι ο Γκριεζμάν είναι ένα πραγματικό «ρομπότ» αφού δεν τραυματίζεται με τίποτα και αγωνίζεται συνεχώς.

Συγκεκριμένα με τους «μπλαουγκράνα» φέτος έχει παίξει σε 18 από τα 19 επίσημα ματς και στον αγώνα που δεν έπαιξε, ήταν προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε να μην το βάλει στον αγωνιστικό χώρο. Mε τη Σεβίλλη ήταν αυτό το παιχνίδι στις 6/10.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του

Πραγματικά αν δει κάποιος τα στατιστικά του θα νομίσει ότι είναι άτρωτος. Συγκεκριμένα έχει παίξει στο 95% των αγώνων της Μπαρτσελόνα κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος μέχρι τώρα.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό. Ο Γκριεζμάν αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2009. Ξεκίνησε με τη Ρεάλ Σοδιεδάδ, συνέχισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πλέον παίζει για την Μπαρτσελόνα.

Συνεχώς παρών με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ:

Συνολικά λοιπόν από τα 519 επίσημα παιχνίδια ο άσος των «μπλαουγκράνα» έχει παίξει στα 475. Κάτι που σημαίνει ότι ήταν παρών στο 91% των αναμετρήσεων των ομάδων του.

Η μεγαλύτερη περίοδος που έμεινε εκτός αγώνων ήταν το 2012, και συγκεκριμένα το Νοέμβριο, όπου έχασε τρία παιχνίδια της ομάδας του Σοσιεδάδ, λόγω τραυματισμού.

Μετά ξαναέχασε ματς λόγω τραυματισμού, το Δεκέμβριο του 2017, με την Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή τη φορά. Πέντε χρόνια κοινώς αγωνιζόταν συνεχώς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που δεν έπαιξε, ήταν για λόγους τακτικής αφού ο ίδιος ήταν ετοιμοπόλεμος.

Το «ρομπότ» όταν έπαιζε στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Συνολικά λοιπόν ο Γάλλος στράικερ έχει παίξει στο 90% των αγώνων των ομάδων του όλες τις αγωνιστικές περιόδους, εκτός από τη σεζόν 2012-13 που συμμετείχε στο 87% και το 2017-18 που έπαιξε στο 83%.

Τα ίδια και με την Εθνική

Και με τη Γαλλία όμως ο Γκριεζμάν έχει χάσει ελάχιστους αγώνες αφού στις 82 αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι «τρικολόρ» από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Γάλλος άσος έχει αγωνιστεί στις 78, έχοντας ποσοστό 95%. Μάλιστα, τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει χάσει παιχνίδι τους.

Δε χάνει παιχνίδι ούτε με την Εθνική του ομάδα

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, μιλάμε για φαινόμενο το οποίο αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει κάθε ρεκόρ.