Μέσι εναντίον Ρονάλντο: Ποιος είναι ο κορυφαίος; «Απαντούν» οι αριθμοί

Διαβάστε ποιος είναι πρώτος αυτή τη στιγμή σε ατομικά στατιστικά στη μάχη των κορυφαίων επιθετικών Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Μέσι εναντίον Ρονάλντο: Ποιος είναι ο κορυφαίος; «Απαντούν» οι αριθμοί

Το ποδόσφαιρο έχει πραγματικά βγάλει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές όλα αυτά τα χρόνια. Παίκτες όπως ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ και ο Ντι Στέφανο έχουν καταπλήξει το ποδοσφαιρικό κοινό με τις εμφανίσεις τους στο παρελθόν

Όμως ένα γεγονός που πρέπει να αναφερθεί, είναι πως μέχρι σήμερα όλα αυτά τα μεγάλα αστέρια της στρογγυλής θεάς δεν συνυπήρξαν. Έπαιζαν διαφορετικές εποχές μπάλα και δε συνέπεσαν ποτέ μαζί για να φανεί ποιος είναι ο κορυφαίος στη μεταξύ τους μάχη.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Υπάρχουν δυο μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα τα οποία ανταγωνίζονται επάξια μεταξύ τους. Ο λόγος για τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους.

Οι δυο τους δίνουν μάχη για τον κορυφαίο επιθετικό του πλανήτη κι αυτή τη στιγμή ο Αργεντινός άσος, ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στον επιθετικό των «μπιανκονέρι». Ας δούμε όμως αναλυτικά που προηγείται ο ένας στα ατομικά στατιστικά, και που ο άλλος.

Χρυσές Μπάλες

Με τη φετινή ο Μέσι έφτασε τις 6 κατακτήσεις Χρυσής Μπάλας και υπερτερεί του Ρονάλντο με 5.

Γκολ στις ομάδες που έχουν αγωνιστεί

Ο Μέσι προηγείται και εδώ αφού με τη Μπαρτσελόνα ο Αργεντινός σούπερσταρ έχει πετύχει συνολικά 613 γκολ. Ο Ρονάλντο έχει επίσης στην καριέρα του πάνω από 600 αλλά υπολείπεται για 4 του Μέσι αφού έχει σκοράρει 609.

Δυο γκολ, χατ τρικ, τέσσερα και πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι

Το να σκοράρεις είναι ο ένας σκοπός στο ποδόσφαιρο, ο άλλος όμως είναι να σκοράρει το δυνατόν περισσότερες φορές. Σε αυτό το στατιστικό λοιπόν είναι στα ίσα οι δυο παίκτες αφού, ο Μέσι έχει σκοράρει 2 γκολ και χατ-τρικ σε έναν αγώνα, περισσότερες φορές από τον Κριστιάνο ωστόσο, ο Ρονάλντο έχει σκοράρει από 4 γκολ και πάνω περισσότερες φορές από τον Αργεντινό.

Φέτος ο Μέσι ήδη έχει σκοράρει ένα χατ-τρικ απέναντι στη Θέλτα ενώ ο Ρονάλντο δεν το έχει κατορθώσει αυτό μέχρις στιγμής για τη Γιουβέντους.

Γκολ με τις Εθνικές ομάδες

Στο τελευταίο στατιστικό ο Πορτογάλος άσος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στον άσο της Μπαρτσελόνα αφού έχει σκοράρει παρά 1, 100 γκολ με την Πορτογαλία και κυνηγάει τον Ιρανό παλαίμαχο άσο Αλί Νταεΐ, που είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε εθνική ομάδα με 109 τέρματα. Από την άλλη μεριά ο Μέσι έχει «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα για την Αργεντινή 70 φορές και έχει δρόμο ακόμα.

Η μάχη λοιπόν για τον τίλο του κορυφαίου μεταξύ των δυο σπουδαίων ποδοσφαιριστών μαίνεται και μένει να δούμε ποιος θα πει την τελευταία λέξη.