Η τελευταία ευκαιρία του Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο της Έβερτον για το ντέρμπι με την Λίβερπουλ (04/12), ωστόσο τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά για τον 42χρονο τεχνικό

Η τελευταία ευκαιρία του Μάρκο Σίλβα

Οι φήμες που ήθελαν τον Μάρκο Σίλβα να βλέπει την… πόρτα της εξόδου του «Γκούντισον Παρκ» μετά την ήττα από την Λέστερ τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν και ο Πορτογάλος τεχνικός θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο της Έβερτον για το ντέρμπι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Λίβερπουλ (04/12) στο «Άνφιλντ». Το ερώτημα που παραμένει, ωστόσο, είναι για πόσο ακόμα θα βρίσκεται ο 42χρονος στην τεχνική ηγεσία των «ζαχαρωτών» κι αν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τον ίδιο στο σύλλογο.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ στήριξε τον Σίλβα και το πλάνο τριετίας από τον Μάη του 2018, όταν προσέλαβε τον Πορτογάλο, εν τούτοις στην πράξη ο τελευταίος δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και το μέλλον του πια φαντάζει προδιαγεγραμμένο, έστω κι αν πήρε μία ακόμα… παράταση ζωής για να «σώσει» τη θέση του.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο σύλλογος τερμάτισε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και για τρεις πόντους έχασε την ευκαιρία να κερδίσει την έξοδο στο Europa League (σ. 7η τερμάτισε η Γουλβς). Εφέτος, όμως, τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα της Έβερτον, όπως επίσης και η αγωνιστική της «εικόνα», την έχουν οδηγήσει μόλις μία θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού έπειτα από μόλις 14 αγωνιστικές.

Μία πιθανή ήττα από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» θα σημάνει λογικά και το τέλος της θητείας του 42χρονου στο «Γκούντισον Παρκ», με τις φήμες μάλιστα να θέλουν τους ιθύνοντες της ομάδας να ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του, με τον Μαρσέλο Μπιέλσα της Λιντς να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων.

Πάνω από 100 εκατομμύρια σε μεταγραφές

Στο μεταγραφικό «παζάρι» του περασμένου καλοκαιριού η Έβερτον έβγαλε από το ταμείο της πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της. Για την ακρίβεια 119,90 εκατομμύρια, με τους Ιγουόμπι (Άρσεναλ), Μόιζε Κεν (Γιουβέντους), Αντρέ Γκόμες (Μπαρτσελόνα), Ζαν Φιλίπ Γκμπαμίν (Μάιντζ), Φάμπιαν Ντελφ (Μάντσεστερ Σίτι) και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Μονακό).

Επί της ουσίας όμως η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Ξεκίνησε στην σεζόν με την «λευκή» ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» του Λονδίνου και μέχρι σήμερα μετρά συνολικά 8 ήττες, δύο ισοπαλίες και μόλις τέσσερις νίκες.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε εφέτος ούτε την τύχη με το μέρος του. Άλλωστε τα «ζαχαρωτά» είναι και η μοναδική ομάδα στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμους πόντους.

Ο Μάρκο Σίλβα θα έχει λοιπόν στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ μία ακόμα ευκαιρία, αλλά ξεκάθαρα η αποστολή του φαντάζει «βουνό». Όχι μόνο με βάση και την εντυπωσιακή εικόνα της Λίβερπουλ εφέτος στο πρωτάθλημα, αλλά και με το γεγονός ότι η Έβερτον δεν έχει καταφέρει να φύγει με το τρίποντο από το «άντρο» της «αιωνίας» αντιπάλου της μέσα στον 21ο αιώνα.

Το τελευταίο της τρίποντο στο «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα ήταν τον Σεπτέμβρη του 1999 σε εκείνο το 0-1 με το γκολ του Κέβιν Κάμπελ, όταν ακόμα στο βασικό σχήμα της Λίβερπουλ αγωνίζονταν μεταξύ άλλων παίκτες όπως οι Μάικλ Όουεν, Σάμι Χίπια, Πάτρικ Μπέργκερ και Ρόμπι Φάουλερ. Αν στο «Άνφιλντ» θα πέσουν τελικά και οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του Μάρκο Σίλβα στην Έβερτον ή αν θα πάρει κι άλλη «ανάσα» ο Πορτογάλος ενόψει της συνέχειας δεν θα αργήσουμε και πολύ να το μάθουμε.