Πρώτη με τους ...τελειωμένους Ντιμπάλα – Ιγκουαϊν η Γιουβέντους!

Το καλοκαίρι η Γιουβέντους ήθελε να ξεφορτωθεί τους Ντιμπάλα – Ιγκουαϊν που με τα γκολ τους έφεραν την «Γηραιά Κυρία» στο «ρετιρέ» Ευρώπης και Καμπιονάτο.

 Πρώτη με τους ...τελειωμένους Ντιμπάλα – Ιγκουαϊν η Γιουβέντους!

Θα χρειάζοταν οργιώδη φαντασία για να σκεφθεί κάποιος, το περασμένο καλοκαίρι ότι οι Πάουλο Ντιμπάλα και Γκονσάλο Ιγκουαίν, που ήταν με το ένα πόδι εκτός Γιουβέντους, η οποία τους είχε βάλει «πωλητήριο», όχι μόνο θα έμεναν, αλλά θα ήταν εκείνοι που με τα γκολ και τις εμφανίσεις τους, εν γένει, θα ήταν οι πρωταίτιοι του ότι στις 27 Νοέμβρη η «Γηραιά Κυρία» είναι πρώτη στο Campionato και με εξασφαλισμένο το «ρετιρέ» και στον 4ο όμιλο του Champions League!

Κι αν η Ίντερ, στην Serie A, είναι στον πόντο, μην επιτρέποντας εφησυχασμό, κι αν η πρωτιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν λέει κάτι, πέραν του σίγουρου επαναληπτικού στο Τορίνο, στους «16», δεν αλλάζει πως πρωταγωνιστές της σεζόν, ως τώρα, των «μπιανκονέρι» είναι οι πιο απρόσμενοι!

Εκείνοι που τους θεωρούσαν οπαδοί κι ιθύνοντες «καμένα χαρτιά».
Εκείνοι που ήταν ανεπιθύμητοι.
Εκείνοι που... ξέμειναν, στην τελική, λόγω του δικού τους πείσματος.

H τράμπα με Λουκάκου που δεν... έγινε κι ο ανεπιθύμητος «Πιπίτα»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι οι ιθύνοντες της Γιούβε, π.χ, είχαν δώσει τα χέρια για την τράμπα του Ντιμπάλα με τον Λουκάκου, το περασμένο καλοκαίρι κι ο «μασκοφόρος» (στον πανηγυρισμό του...) μεσοεπιθετικός θα ήταν παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», με τον Λουκάκου «γιουβεντίνο»!
Ωστόσο, ο 26χρονος «τορπίλισε» την συμφωνία, ζητώνας «τον ουρανό με τ΄ άστρα», από τους Άγγλους.
Έτσι η ιστορία γράφτηκε αλλιώς: ο Βέλγος κατέληξε στην Ίντερ κι ο Αργεντινός ...υπενθύμισε την αξία του!

Όχι μόνο γιατί την Τρίτη (26/11) σκοράροντας, με φάουλ, από θέση.... κόρνερ, εξασφάλισε την πρωτιά του γκρουπ, στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο 1-0 κατά της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αλλά γιατί είχε προηγηθεί το γκολ κόντρα στην Μίλαν, όταν αντικατέστησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο (τότε που ο Πορτογάλος, άνευ αδείας, σηκώθηκε κι έφυγε από το γήπεδο, ενώ η ομάδα του έπαιζε...) και πάλι πέτυχε το μοναδικό τέρμα.

Το περασμένο Σάββατο σκόραρε το 3ο γκολ, στο 3-1, στο Μπέργκαμο, με την Αταλάντα ενώ είχε ανοίξει το σκορ στην νίκη, στο ντέρμπι ντ’ Ιτάλια, με την Ίντερ, 2-1. Με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί και στην Μόσχα, μ’ ανατροπή, χάρη σε δύο γκολ του, κόντρα στην Λοκομοτίβ, η Γιούβε.

Εν τω μεταξύ, όσοι είχαν προβλέψει, το περασμένο καλοκαίρι, ότι θα του καρφωθεί το δελτίο στο ταβάνι και δεν ξαναπαίξει, ποτέ, δεν είχαν μόνο, να φάνε τα... γραπτά τους για κείνον, αλλά και για τον Ιγκουαίν.

Ο 31χρονος συμπατριώτης του Ντιμπάλα προερχόταν από ετήσιο δανεισμό του σε δύο διαφορετικούς εργοδότες: Πρώτα στην Μίλαν, που δεν κατάφερε να στεριώσει πέραν του Γενάρη, για να επιστρέψει, φεύγοντας άμεσα για το Λονδίνο και την Τσέλσι, όπου ήταν ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Όταν, ούτε εκείνος, κατάφερε ν’ ανορθώσει την καιριέρα του «Πιπίτα» όλοι πίστεψαν ότι εκείνη ολοκληρώθηκε άδοξα.

Μόνο που, ενίοτε, η ζωή δίνει δεύτερες (και... τρίτες) ευκαιρίες.

Όπως στον Αργεντινό, που, μετά την συνεργασία του με τον Σάρι στη Νάπολι, όταν βγήκε πρώτος σκόρερ (με 36 γκολ) κι έκανε ρεκόρ μεταγραφής (90 εκ. ευρώ, μέχρι να το σπάσει, πέρσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο) κατάφερε ν’ «ανανήψει» στη Γιουβέντους, παρόντος του 60χρονου.

Έτσι, αφού ξέμεινε το περασμένο καλοκαίρι, πεισματωμένος, όχι μόνο σκόραρε κατά των «παρτενοπέι» ή το νικητήριο γκολ κόντρα στην Ίντερ, αλλά κι ένα ζευγάρι τερμάτων κατά της Αταλάντα δίνοντας στον Ντιμπάλα την ασίστ του τρίτου γκολ.

Βάλτε κι άλλο ένα γκολ στο ...λογαριασμό του, τον φετινό, κατά της Μπάγερ Λεβερκούζεν για να έχετε πλήρες το «παζλ» της προσφοράς του.

Το παιχνίδι... HD του Σάρι!

Νιώθοντας την στήριξη του Σάρι, απελευθερωμένος, που δεν περνούσε «εξετάσεις», ανταποκρίθηκε, δικαιώνοντας τον προπονητή του.

Μόνο που ο Ναπολιτάνος τεχνικός είχε σημαντική συνεισφορά στην μεταμόρφωση προς το καλύτερο και του Ντιμπάλα. Τον οποίο πήρε από τα άκρα, όπου τον μετατόπισε η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο και τον επανέφερε κοντά στην περιοχή σε ρόλο 10αριού.

Τρικ που βοήθησε τον Ντιμπάλα να ξεμπλοκάρει θυμίζοντας τις καλύτερες του μέρες του στο Τορίνο και τον Σάρι να μπορεί να επαίρεται για το «HD» (High Definition, «υψηλής ευκρίνειας») παιχνίδι του, όπως ονομάστηκε προς συντομία το δίδυμο των Αργεντινών της Γιούβε από τα αρχικά των επιθέτων τους Η(iguan)D(ybala)!

Καλή απόλαυση!