Η Στεφανί Φραπάρ κορυφαία διαιτητής στον πλανήτη

Ύστερα από ψηφοφορία της διεθνούς ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου, η Γαλλίδα ρέφερι είναι η κορυφαία διαιτητής της χρονιάς. 

Η Στεφανί Φραπάρ κορυφαία διαιτητής στον πλανήτη

Η Στεφανί Φραπάρ, είναι η κορυφαία «σφυρίχτρα» του πλανήτη για την χρονιά που φεύγει σε μερικές εβδομάδες. Η σπουδαία διάκριση για την 35χρονη Γαλλίδα, προέκυψε μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS), που εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας, η επιλογή της Φραπάρ έγινε με συντριπτική πλειοψηφία από τους ειδικούς και τους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαδικασία.

Στην δεύτερη θέση, ψηφίσθηκε η Ρωσίδα, Αναστασία Πουστοβοΐτοβα και στην τρίτη η Γερμανίδα, Μπιμπιάνα Σταϊνχάους, νικήτρια στις αντίστοιχες ψηφοφορίες του 2013, του 2014, του 2017 και του 2018.

Θυμίζουμε πως η Φραπάρ τον περασμένο Αύγουστο έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που ορίζεται σε έναν τελικό μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς η UEFA την είχε ορίσει ως πρώτη διαιτητή στο ευρωπαϊκό Super Cup, στο οποίο συμμετείχε η κάτοχος του Champions League, Λίβερπουλ, και η κάτοχος του Europa League, Τσέλσι.