Ντουντελάνζ - ΑΠΟΕΛ: Η UEFA πήρε πίσω τον ορισμό Τούρκων διαιτητών!

Η απόφαση της UEFA να ορίσει Τούρκους διαιτητές στο ματς του ΑΠΟΕΛ με την Ντουντελάνζ για το Europa League προκάλεσε την αντίδραση της κυπριακής ομάδας η οποία μάλιστα, μετά από ενέργειες της κατάφερε να πετύχει την αντικατάστασή τους. 

Ντουντελάνζ - ΑΠΟΕΛ: Η UEFA πήρε πίσω τον ορισμό Τούρκων διαιτητών!

Φωτιές άναψε στους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενόψει του αγώνα των πρωταθλητών Κύπρου με την Ντουντελάνζ για την αγωνιστική των ομίλων του Europa League, να ορίσει Τούρκους διαιτητές. Κάτι τέτοιο μάλιστα, δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία για τον ΑΠΟΕΛ μετά το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, η UEFA είχε επιλέξει για πρώτο διαιτητή τον 39χρονο Χάλις Οζκάχια, έχοντας για βοηθούς τους Τσεϊχούν Σεσιγκούζελ και Εκρέμ Καν για τέταρτο τον Άλπερ Ουλουσόι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παραπάνω γεγονός, έφερε τον προβληματισμό των ιθυνόντων της κυπριακής ομάδας οι οποίοι έστειλαν σχετικό ερώτημα στην UEFA, αναφέροντας πως δεν υπάρχει ευρωπαϊκό ματς κυπριακής ομάδας που να έχει σφυρίξει διαιτητής από τη συγκεκριμένη χώρα και καλώντας τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να πάρουν πίσω την απόφασή τους και να αλλάξουν τους ορισμούς.

Οι ενέργειες των Κυπρίων έπιασαν τόπο, καθώς η UEFA, προχώρησε σε άμεση αλλαγή ορίζοντας για διαιτητή τον γνωστό Ιταλό Τζανλούκα Ρόκι ώστε να διευθύνει την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης (28/11) στο Λουξεμβούργο, ανάμεσα στην Ντουντελάνζ και τον ΑΠΟΕΛ.