Φλαμένγκο - Ρίβερ Πλέιτ 2-1: Δεύτερη κούπα με ιστορική ανατροπή για τη «φλα»! (vid)

Το δεύτερο Copa Libertadores της ιστορίας της κατέκτησε η Φλαμένγκο που νίκησε με ανατροπή τη Ρίβερ Πλέιτ χάρη σε δύο γκολ του Γκάμπριελ στα χασομέρια!

Φλαμένγκο - Ρίβερ Πλέιτ 2-1: Δεύτερη κούπα με ιστορική ανατροπή για τη «φλα»! (vid)

Μετά από 38 χρόνια η Φλαμένγκο πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa Libertadores. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους επιβλήθηκε της Ρίβερ Πλέιτ με 2-1 σε έναν τελικό με «άγρια» ομορφιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «εκατομμυριούχοι» έδωσαν τον χώρο στον αντίπαλο τους θέλοντας να εκμεταλλευτούν τα τυχόν λάθη του και να φύγουν στην αντεπίθεση.

Στην πρώτη τους κιόλας αξιόλογη φάση οι Αργεντίνοι βρήκαν στόχο. Ο Φερνάντες στο 14' έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η άμυνα της Φλαμένγκο αδράνησε και ο Μπορέ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Μαρσέλο Γκαγιάρδο είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Βραζιλιάνους.

Η αντίδραση της Φλαμένγκο ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Σχεδόν με το καλημέρα της επανάληψης η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους έκανε την πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με το σουτ του Γκάμπριελ να μπλοκάρει ο Αρμάνι. Οκτώ λεπτά ήρθε η σπουδαιότερη φάσης της μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το σουτ του Γκάμπριελ σταμάτησαν στη γραμμή οι αμυντικοί της Ρίβερ που ανέκοψαν με αυτοθυσία την πορεία της μπάλας πριν φτάσει στα χέρια του Αρμάνι.

Με τα λεπτά να περνούν και τους «ερυθρόλευκους» να κρατούν χωρίς δυσκολία το υπέρ τους 1-0, ήρθε και πάλι ο Γκάμπριελ να φέρει τούμπα το ματς. Αφού πρώτα ισοφάρισε σε 1-1 στο 89', διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στις καθυστερήσεις χαρίζοντας έτσι το τρόπαιο στην ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Αλβες, Ραφίνια, Φιλίπε Λουίς, Μάρι, Κάιο, Ριμπέιρο, Αράο (86' Μπιτινιο), Ντε Αρασκαέτα (90' Ντα Μότα), Ζέρσον (67' Ντιέγκο), Γκάμπριελ, Ενρίκε.

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Πινόλα, Κάσκο (77' Ντίας), Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ενσο Πέρες, Φερνάντες (69' Αλβαρες), Παλάσιος, Ντε λα Κρους, Σουάρες, Μπορέ (75' Πράτο).