Ασπρίγια: «Μου ζήτησαν την άδεια για να δολοφονήσουν τον Τσιλαβέρτ»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του πρώην Κολομβιανού επιθετικού, Ασπρίγια, ο οποίος παραδέχτηκε πως αν είχε δώσει την έγκρισή του θα είχε δολοφονηθεί ο πρώην Παραγουανός τερματοφύλακας Τσιλαβέρτ

Ασπρίγια: «Μου ζήτησαν την άδεια για να δολοφονήσουν τον Τσιλαβέρτ»

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη ο Φαουστίνο Ασπρίγια σε δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή του με τίτλο «Φαουστίνο ο Μεγάλος» στην κολομβιανή τηλεόραση.

Ο παλαίμαχος επιθετικός ανέφερε πως μία διαμάχη που είχε με τον Χοσέ Τσιλαβέρτ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ανάμεσα στην Κολομβία και την Παραγουάη τον Απρίλη του 1997, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998, θα μπορούσε να είχε στοιχίσει την ζωή στον τελευταίο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν έντονο διάλογο στο ματς, με αποτέλεσμα να αποβληθούν από τον διαιτητή στο 79ο λεπτό. Λίγο αργότερα ένας επαγγελματίας εκτελεστής πλησίασε τον Ασπρίγια στο ξενοδοχείο που διέμενε και του είπε ότι προτίθεται να δολοφονήσει τον Τσιλαβέρτ και του ζήτησε την άδεια.

«Τι; Είσαι τρελός; Θα καταστρέψεις το κολομβιανό ποδόσφαιρο. Όχι, όχι, όχι... Ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο, παραμένει στο γήπεδο», ήταν η απάντηση του Ασπρίγια κι έτσι έσωσε την ζωή του Τσιλαβέρτ, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε γιόρτασε τα 54α γενέθλιά του.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό αυτό ήρθε τρία μόλις χρόνια μετά την δολοφονία του αμυντικού της εθνικής Κολομβίας, Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος είχε πετύχει ένα αυτογκόλ στον αγώνα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο 1994, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συγκροτήματος από την διοργάνωση.