Χρυσό Παπούτσι: Πρώτος στην κούρσα ο Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 16 γκολ και 32 βαθμούς οδηγεί την κούρσα για το χρυσό παπούτσι, όντως ο πιο «καυτός» επιθετικός στην Ευρώπη.

Χρυσό Παπούτσι: Πρώτος στην κούρσα ο Λεβαντόφσκι

Η ποδοσφαιρική σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 1/4 και ήδη η κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι της σεζόν έχει φουντώσει για τα καλά.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος με τη φανέλα της Μπάγερν έχει 16 γκολ και 32 πόντους, αφού η Bundesliga έχει ειδικό συντελεστή 2.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Έρικ Σόργκα της Φλόρα, ο οποίος έχει πετύχει 29 γκολ, τα οποία με συντελεστή 1 μεταφράζονται σε 29 βαθμούς. Ωστόσο, το πρωτάθλημα της Εσθονίας έχει ολοκληρωθεί, επομένως έχει μηδαμινές ελπίδες να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο επιθετικός της Λάτσιο και ένας από τους συνδιεκδικητές της κορυφής, Τσίρο Ιμόμπιλε, με 14 γκολ και 28 πόντους, αφού η Serie A έχει επίσης συντελεστή 2, ενώ ακολουθεί ο Ίλια Σκούρι της Ενεργκέτικ με 17 γκολ στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας και 22.5 πόντους 9 (συντελεστής 1,5).

Ανεβαίνει σταθερά ο Έρλινγκ Χάαλαντ της αυστριακής Σάλτσμπουργκ στην πέμπτη θέση με 15 γκολ και 22,5 πόντους χάρη στο συντελεστή 1,5, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Μοχάμεντ Μπουγιά Τουρέ της σουηδικής Τζουργκάρντεν (15 γκολ, 22,5 πόντοι, συντελεστής 1.5), Τίμο Βέρνερ της Λειψίας (11 γκολ, 22 πόντοι, συντελεστής 2), Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ (11 γκολ, 22 πόντοι, συνετελεστής 2), Τόμισλαβ Κις της Ζαλγκίρις (22 γκολ, 22 πόντοι, συντελεστής 1), Κάμιλ Βίλτσεκ της δανικής Μπρόντμπι (14 γκολ, 21 πόντοι, συντελεστής 1,5).