Τα δύο πρόσωπα της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Μία ομάδα με δύο πρόσωπα, η οποία φαίνεται να έχει χάσει τον βασικό της στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Λάθος σχεδιασμός ή απλά μία κακή χρονιά; 

Τα δύο πρόσωπα της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τα προβλήματα συνεχίζονται για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Δυστυχώς οι Βεστφαλοί, έχουν δημιουργήσει δύο πρόσωπα τη φετινή σεζόν, τα οποία μάλιστα απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Το ένα είναι στο Champions League. Σε μία διοργάνωση εξαιρετικά δύσκολη (ίσως και η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών), η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ έπεσε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την ανανεωμένη Ίντερ και την μαχητική Σλάβια Πράγας.

Λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως 2 αγωνιστικές πριν από το τέλος των ομίλων, η γερμανική ομάδα θα είχε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους "16", πίσω από την πρώτη Μπαρτσελόνα και μάλιστα με διαφορά μόλις έναν βαθμό.

Αρκετά όμως με τα βαθμολογικά! Η Ντόρτμουντ, όσο καλά τα πάει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τόσο μέτρια, προς άσχημα τα πηγαίνει εντός συνόρων. Για την ακρίβεια δείχνει να μην μπορεί και αυτό είναι το χειρότερο.

Με τον αρχηγό της για ακόμα μία φορά να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο, δείχνει «μισή». Μπορεί ο Μαρκο Ρόις να έχει απουσιάσει σε ελάχιστα παιχνίδια, ωστόσο συνεχώς και φουντώνουν τα σενάρια που μιλούν για μεγάλους πόνους ανά διαστήματα.

Αυτή τη στιγμή η Μπορούσια, βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας «γράψει» πολλά αρνητικά αποτελέσματα και μάλιστα με ομάδες που πρέπει να κερδίζει αν έχει ως στόχο το πρωτάθλημα.

Το γεγονός πως για ακόμα μία χρονιά δεν αποκτήθηκε επιθετικός «κίλερ», δείχνει πως η ομάδα έχει αλλάξει τη νοοτροπία της και μέχρι στιγμής δεν της βγαίνει. Ο Πάκο Αλκάθερ μπορεί να είναι καλός παίκτης, ωστόσο ήταν αναμενόμενο το «ξεφούσκωμα» του. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που τον άφησε η Μπαρτσελόνα.

Η απόκτηση ενός παίκτη σαν τον Ομπαμεγιάνγκ ή τον Λεβαντόφσκι θεωρείται σχεδόν αναγκαία. Ο Γκέτσε είναι χτυπημένος από πολλαπλούς τραυματισμούς και δεν μπορεί να τραβήξει το κουπί της επίθεσης, ενώ ο Αλκάθερ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον παίκτη που βλέπαμε μέχρι πριν κάποιους μήνες.