Καπέλο: «O Κριστιάνο Ρονάλντο πρέπει να σέβεται…»

Σκληρή κριτική στον Κριστιάνο Ρονάλντο άσκησε ο Φάμπιο Καπέλο, για την κίνηση του επιθετικού της Γιουβέντους να αποχωρήσει από το γήπεδο μετά την αντικατάστασή του στο ματς με την Μίλαν

Καπέλο: «O Κριστιάνο Ρονάλντο πρέπει να σέβεται…»

Σκληρή κριτική στον Κριστιάνο Ρονάλντο άσκησε σε δηλώσεις του ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Γιουβέντους αντικαταστάθηκε στο 55ο λεπτό της χθεσινής νικηφόρας (1-0) αναμέτρησης της ομάδας του με αντίπαλο την Μίλαν για την 12η αγωνιστική της Serie A και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την επιλογή του προπονητή του, Μαουρίτσιο Σάρι.

Όχι μόνο κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησε και από το γήπεδο, πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ ο Πάουολο Ντιμπάλα που τον αντικατέστησε πέτυχε τελικά το νικητήριο γκολ για τους «μπιανκονέρι» (77’) .

«Ο Κριστιάνο είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής, ουδείς τον αμφισβητεί, αλλά δεν έχει κάνει ντρίμπλα σε κάποιον τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή την περίοδο δεν είναι καλά και είναι λογικό να τον αντικαθιστά ο προπονητής του. Δεν έχει ανάγκη ο Σάρι να δείξει την προσωπικότητά του βγάζοντάς τον. Η δυσαρέσκειά του στην αλλαγή δεν ήταν κάτι ωραίο», είπε αρχικά ο Φάμπιο Καπέλο.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Κριστιάνο θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μεγάλος παίκτης ακόμη κι όταν βγαίνει εκτός αγώνα, όχι μόνο όταν όλα πάνε καλά. Πρέπει να σέβεται τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Δεν ήταν ωραίο που δεν έκατσε στον πάγκο μετά την αντικατάστασή του και μάλωσε με τον Σάρι. Θυμάμαι που στο παρελθόν άφηνε πίσω τους αντιπάλους τους με ντρίμπλες, τώρα δεν συμβαίνει αυτό και οι Ντιμπάλα και Ντόουγκλας Κόστα μπορούν αντίθετα να περάσουν με ντρίμπλες αντιπάλους τους. Εάν ήμουν στη θέση του, θα τον έβγαζα στη σέντρα, στα αποδυτήρια. Ένας παίκτης πρέπει να δείχνει πως έχει το πνεύμα του πρωταθλητή ακόμα και όταν τον κάνουν αλλαγή, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτόν».

Η απάντηση του Σάρι και το ποστάρισμα του Πορτογάλου

Για το σχετικό θέμα που δημιουργήθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ρωτήθηκε φυσικά και ο προπονητής της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σάρι, ωστόσο προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Κριστιάνο, γιατί έκανε θυσία για να παίξει. Είδα πως δεν ήταν καλά και έκρινα πως έπρεπε να τον βγάλω. Είναι φυσιολογικό ένας παίκτης να νευριάζει όταν αντικαθίσταται, ενώ έχει δουλέψει τόσο σκληρά για να παίξει. Εδώ και έναν μήνα έχει μια ενόχληση στο γόνατο και επιβαρύνει το μυϊκό του σύστημα για να αντεπεξέλθει», σημείωσε.

Όσον αφορά για τον ίδιο τον Πορτογάλο; Έδειξε την επιθυμία του να σταματήσει το θέμα με ένα ποστάρισμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο θυμό που έβγαλε την ώρα της αλλαγής του. «Δύσκολο παιχνίδι, σημαντική νίκη», ήταν οι λέξεις που έγραψε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Partita difficile, vittoria importante! #finoallafine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano) στις