Όσκαρ Γκαρθία: «Έχω καθοδηγήσει ξένους συλλόγους με διαφορετική κουλτούρα»

Η Θέλτα παρουσίασε τον νέο της τεχνικό Όσκαρ Γκαρθία ο οποίος τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις πως αναλαμβάνει την ομάδα του Βίγκο μέχρι το καλοκαίρι και αν όλα πάνε καλά θα συζητήσει την ανανέωσή του συμβολαίου του.

Όσκαρ Γκαρθία: «Έχω καθοδηγήσει ξένους συλλόγους με διαφορετική κουλτούρα»

Ο Όσκαρ Γκαρθία παρουσιάστηκε από τους ιθύνοντες της Θέλτα και δήλωσε πως διαθέτει την εμπειρία για να οδηγήσει την ομάδα του Βίγκο στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε μεταξύ άλλων για το δύσκολο ντεμπούτο του κόντρα στην Μπαρτσελόνα (9/11, 22:00) του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και για το συμβόλαιο του που είναι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Γκαρθία τόνισε πως αν όλα πάνε καλά θα συζητήσει την ανανέωσή του συμβολαίου του με την ομάδα γιατί δεν του αρέσει να πληρώνεται χωρίς να δουλεύει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κατά την παρουσίασή του:

Για το ντεμπούτο σε ομάδα της Ισπανίας:

«Έχουν δίκιο όσοι λένε πως είμαι πρωτάρης στην Ισπανία, αφού δεν έχω κοουτσάρει στην La Liga.

Διαθέτω όμως εμπειρία, έχοντας καθοδηγήσει ξένους συλλόγους με διαφορετική κουλτούρα. Δεν είχα αναλάβει ισπανική ομάδα γιατί προτιμούσα να εργάζομαι στο εξωτερικό».

Για τον αγώνα κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου»:

«Το να παίξω κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» δεν είναι ποτέ ευχάριστο, ειδικά μετά τα τελευταία αποτελέσματα αφού η Μπαρτσελόνα θέλει να αφήσει πίσω της ό,τι έγινε. Πρέπει όμως να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για το χρονικό διάστημα που έχει συμφωνήσει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας:

«Συμφωνήσαμε να αναλάβω την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε. Δεν μου αρέσει να πληρώνομαι δίχως να δουλεύω».