Πάει Μουντιάλ ο Μπόατενγκ!

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ θα αποθεραπευθεί εγκαίρως από τον τραυματισμό του στον προσαγωγό και θα προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (14/6-15/7) στα γήπεδα της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες.

Πάει Μουντιάλ ο Μπόατενγκ!

Ο 29χρονος αμυντικός αντικαταστάθηκε στην διάρκεια του πρώτου μέρους της εντός έδρας ήττας 2-1 που γνώρισαν την Τετάρτη οι Βαυαροί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πάντως, ο Χάινκες εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τη συμμετοχή του Γερμανού διεθνούς στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Δεν βλέπω απολύτως κανένα κίνδυνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακριβώς το αντίθετο. Ο Τζερόμ θα είναι σίγουρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα είναι σε θέση να προπονηθεί καλά πριν από αυτό. Ακόμη και τώρα, πριν τελειώσει η σεζόν».

Η Γερμανία, η οποία καλείται στα γήπεδα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία, κληρώθηκε στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Μουντιάλ και θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του γκρουπ το Μεξικό (17/6), τη Σουηδία (23/6) και τη Νότια Κορέα (27/6).

Μέχρι τη λήξη της σεζόν η Μπάγερν Μονάχου έχει να δώσει ακόμη τρεις αγώνες για την Bundesliga, θα αντιμετωπίσει την Τρίτη στη Μαδρίτη τη Ρεάλ στη ρεβάνς για τους «4» του Champions League, ενώ θα αναμετρηθεί με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας στις 19 Μαΐου.

Στο μεταξύ, ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος επίσης αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στην πρώτη αναμέτρηση με τη Ρεάλ, παραμένει αμφίβολος για τη ρεβάνς, ενώ οι Νταβίντ Αλάμπα και Χάβι Μαρτίνεθ θα είναι έτοιμοι.