Η συγκινητική επιστολή του Φαν Χάαλ στον Ινιέστα

Ο άνθρωπος που βοήθησε τον Αντρές Ινιέστα να εκτοξευθεί, με μία αρκετά συγκινητική επιστολή προς τον ίδιο αναφέρεται για τα επιτεύγματα του εμβληματικού αρχηγού της Μπαρτσελόνα σε όλα τα θέματα. 

Η συγκινητική επιστολή του Φαν Χάαλ στον Ινιέστα

Ο Ολλανδός προπονητής με μία ανοιχτή επιστολή συγκινεί σύσσωμο το ποδοσφαιρικό κόσμο αποθεώνοντας το παιδί που έβλεπε πως θα γινόταν από τους καλύτερους μέσους όλων των εποχών. Ο λόγος για τον Αντρές Ινιέστα που με την ευφυΐα του ξεχώρισε από πολύ μικρός ανάμεσα σε μεγάλους παίκτες αλλά και για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην καριέρα του η ταπεινότητα και η σεμνότητα του είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν άνθρωπος.

Αναλυτικά τα συγκινητικά λόγια του Φαν Χάαλ:

«Όταν ήμουν προπονητής της Μπαρτσελόνα πάντα πίστευα πως ήταν σημαντικό να δίνεις ευκαιρίες στους Νέους. Κάθε εβδομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου παρακολουθούσα τους μικρούς του συλλόγου. Είδα τον Τσάβι, τον Ινιέστα, τον Μότα. Με τον Αντρές σκέφτηκα γρήγορα πως άξιζε να του δώσω μια ευκαιρία. Ήταν στην ομάδα Νέων και είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα. Μπορούσε να διαβάσει τις φάσεις όσο κανείς άλλος και να παίξει όσο λίγοι σε μικρούς χώρους. Τον παρακολουθούσα πως δούλευε στις προπονήσεις. Όπως και τον Τσάβι. Πολλοί άνθρωποι μου είπαν πως αυτοί οι δυο είναι ίδιοι, αλλά πίστευα πως ο Ινιέστα ήταν πιο ποιοτικός, επειδή τακτικά ήταν κάτι... απίστευτο».

«Οι αποφάσεις που έπαιρνε ήταν πολύ καλές. Οι μεταβιβάσεις του ήταν πολύ γρήγορες. Ήταν πολύ γρήγορος στο να πασάρει. Βλέπεις τώρα τον Μέσι που είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης. Ο Αντρές είχε επίσης αυτό το χαρακτηριστικό αλλά με διαφορετικό τρόπο. Έχει μια μεγάλη ικανότητα να ντριμπλάρει κοντά στο στιλ του Μέσι όμως στα μικρά διαστήματα (χώρους) ήταν πιο ποιοτικός σε ό,τι αφορά την ποιότητα και την εκτέλεση της άσκησης. Και αυτή η ποιότητα φαίνεται τα τελευταία 17 χρόνια».

«Ήταν πολύ δύσκολο να φανταστείς τότε πως θα εκτοξευόταν η καριέρα του, παρά την ποιότητα που είχε. Ο Ινιέστα δεν είναι μόνο ένας τέλειος προπονητής, είναι πολλά περισσότερα, ένας εκπληκτικός επαγγελματίας, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ένας τόσο καλός άνθρωπος, με τη σεμνότητά του, είναι τόσο έξυπνος, ώστε να περιβάλλεται από σωστούς ανθρώπους. Έτσι, όλα γι αυτόν έγιναν ευκολότερα».

«Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος, σε ότι αφορά το κομμάτι της τακτικής είναι καλός και πολύ γρήγορος στην εκτέλεση, πάντα θα κερδίζει! Αυτό συμβαίνει με τον Ινιέστα, τον Τσάβι και τον Μέσι. Είναι τόσο γρήγοροι που η φυσική κατάσταση δεν είναι τόσο σημαντική. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ινιέστα έκανε αυτή την σπουδαία καριέρα. Όχι μόνο επειδή είναι σπουδαίος παίκτης αλλά επειδή είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Κάτι τέτοιο στο σύγχρονο κόσμο του ποδοσφαίρου δεν είναι εύκολο».