Πρωταθλήτρια Σουηδίας στο «φώτο φίνις» η Τζουργκάρντεν (vid)

Η Τζουργκάρντεν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο θρίλερ για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου στο πρωτάθλημα της Σουηδίας και φόρεσε το «στέμμα» στην τελευταία αγωνιστική με την ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Νόρκεπινγκ

Πρωταθλήτρια Σουηδίας στο «φώτο φίνις» η Τζουργκάρντεν (vid)

Από την… Κόλαση στον Παράδεισο βρέθηκε η Τζουργκάρντεν στην τελευταία αγωνιστική του σουηδικού πρωταθλήματος.

Αν και βρέθηκε να χάνει εκτός έδρας με 2-0 από την Νόρκεπινγκ, τελικά εξασφάλισε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) και κατέκτησε τον όγδοο τίτλο στην ιστορία της στην κατηγορία και πρώτο από το 2005.

Συγκεκριμένα, η Νόρκεπινγκ είχε προηγηθεί στα πρώτα λεπτά με τα τέρματα των Λάουριτσεν (8’) και Χακσαμπάνοβιτς (14’), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο Τζουργκάρντεν μείωσε στο 50’ με τον Κάλστρομ (1-2) και στο 65’ πέτυχε και το 2-2 με τον Μπουγιά Τουράι.

Με την κατάκτηση του τίτλου η Τζουργκάρντεν εξασφάλισε παράλληλα και την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ Μάλμε και Χάμαρμπι που ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έναν πόντο λιγότερο από την Τζουγκάρντεν (65) θα μετάσχουν στο Europa League.

Τέλος, η περσινή πρωταθλήτρια ΑΙΚ Στοκχόλμης ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση την πορεία της στο πρωτάθλημα με 62 πόντους.

Σούντσβαλ και Εσκιλστούνα που τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάστηκαν από την κατηγορία, ενώ η 14η της σχετικής κατάταξης Κάλμαρ θα δώσει αγώνες μπαράζ για την παραμονή της.