Κατηφόρα χωρίς τέλος για την Γουότφορντ του Χολέμπας

Ο αποκλεισμός από την Έβερτον στο Λιγκ Καπ Αγγλίας ήταν ένα «χτύπημα» για την Γουότφορντ, η οποία την εφετινή σεζόν είναι και η μοναδική που παραμένει χωρίς νίκη στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κατηφόρα χωρίς τέλος για την Γουότφορντ του Χολέμπας

Πρόωρα έμελλε τελικά να ολοκληρωθεί η πορεία της Γουότφορντ στο εφετινό Λιγκ Καπ Αγγλίας. Μία διοργάνωση η οποία ήταν και η μοναδική που οι «σφήκες» κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη την εφετινή αγωνιστική περίοδο! Η ήττα με 2-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του Χοσέ Χολέμπας και την «βύθισε» ακόμα περισσότερο στην απογοήτευση και τον προβληματισμό για την επόμενη μέρα.

Τι κι αν την περασμένη σεζόν ο σύλλογος του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» είχε εντυπωσιάσει με την πορεία του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, όπου έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης. Η εφετινή «εικόνα» του είναι απογοητευτική παρά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και το ερώτημα παραμένει για το αν θα μπορέσει να γυρίσει «σελίδα» και να βάλει ένα τέλος στον αγωνιστικό του κατήφορο.

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά την πορεία της Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ότι από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι και η μοναδική που παραμένει ακόμα χωρίς νίκη. Στην Ιταλία η Σαμπντόρια έχει πανηγυρίσει έστω ένα τρίποντο, όπως επίσης και η Λεγκανές στην Ισπανία, ενώ μία νίκη μετρούν επίσης η Πέντερμπορν στην Γερμανία και δύο η Ντιζόν στην Γαλλία. Ομάδες που όλες τους βρίσκονται στην τελευταία θέση των πρωταθλημάτων τους.

Αντίθετα, οι «σφήκες» ακόμα αγνοούν την γεύση της νίκης έπειτα από τις 10 πρώτες τους αναμετρήσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι μάλιστα που ο σύλλογος βιώνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την περίοδο 2006/07. Τότε που τελικά δεν κατάφερε να «ορθοποδήσει» και τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και υποβιβάστηκε από τα «σαλόνια».

Από τον Χάβι Γκράθια στον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες

Τι πήγε στραβά όμως και η Γουότφορντ πήρε την… κάτω βόλτα την εφετινή σεζόν;

Ο Χάβι Γκράθια, που υπό τις οδηγίες του ο σύλλογος βρέθηκε πέρσι σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας για δεύτερη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και ο πρώτος που παρέμεινε στον πάγκο του συλλόγου για πάνω από έναν χρόνο, μετά τον Τζιανφράνκο Τζόλα το 2013!

Παρόλα αυτά, του καταλογίστηκε εφέτος η απροθυμία του να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές, όπως επίσης και η τυφλή εμπιστοσύνη που έδειχνε σε παίκτες που απείχαν από τις καλές εμφανίσεις.

Ένα παράδειγμα για το τελευταίο ήταν και η απόφασή του στον αγώνα κόντρα στη Νιουκάστλ (1-1) στα τέλη του περασμένου Αυγούστου να χρησιμοποιήσει ως αλλαγή τον Άιζακ Σαξές, που είχε να σκοράρει σε παιχνίδι πρωταθλήματος από τον Οκτώβρη του 2018, και να κρατήσει στον πάγκο τόσο τον Ισμαϊλά Σαρ, που απέκτησε ο σύλλογος με ρεκόρ μεταγραφής από την Ρεν, όσο και τον Ντάνι Γουέλμπεκ.

Τα αρνητικά αποτελέσματα τον οδήγησαν τελικά στην… πόρτα της εξόδου τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ ακόμα και η πρόσληψη του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες δεν έμελλε να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα . Οι «σφήκες» συνεχίζουν την «ελεύθερη πτώση» και από προχθές ολοκλήρωσαν και την πορεία τους στο Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Αν ο Ισπανός Κίκε Σάντσεθ Φλόρες θα καταφέρει τελικά στην πορεία να ανατρέψει τα προγνωστικά για το μέλλον της Γουότφορντ στο πρωτάθλημα, που την θέλουν τελικά να υποβιβάζεται, θα το δούμε προσεχώς. Η επόμενη αποστολή, πάντως, στην Πρέμιερ Λιγκ κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι για τον σύλλογο, αφού θα υποδεχτεί το προσεχές Σάββατο (02/11) την Τσέλσι, η οποία μετράει ένα νικηφόρο σερί επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.