Τουρέ: Καυστικό σχόλιο για FIFA και ρατσισμό

Σε δηλώσεις του ο Γιάγια Τουρέ τόνισε ότι η FIFA δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα του ρατσισμού.

Τουρέ: Καυστικό σχόλιο για FIFA και ρατσισμό

Ο Γιάγια Τουρέ είναι πρωταθλητής στη Β' κατηγορία της Κίνας με την Κινγκντάο Χουανχάι και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ομάδας του αναφέρθηκε στα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν στο ματς Αγγλίας - Βουλγαρίας.

Αφορμώμενος από το εν λόγω ματς καταφέρθηκε εναντίον της FIFA για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον ρατσισμό, σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων:

«Πραγματικά είναι ντροπή. Συνεχώς μιλούν για τον ρατσισμό και ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα. Τίποτα δεν αλλάζει. Οι άνθρωποι της FIFA δεν φαίνεται να δίνουν την απαραίτητη σημασία στο θέμα. Απλά δεν ενδιαφέρονται. Όλη την ώρα μιλούν για αυτό, μπλα, μπλα και τι συμβαίνει; Η κατάσταση παραμένει πάντα ίδια. Είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί προκαλούνται πολλά προβλήματα», τόνισε αρχικά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Ιταλία:

«Ειδικά στην Ιταλία δεν έχουν παρθεί τα σωστά μέτρα για την εξάλειψη του ρατσισμού και υπάρχουν συμπεριφορές που πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Ο Ντάλμπερτ και ο Λουκάκου είναι τα πιο πρόσφατα περιστατικά», δήλωσε στη συνέχεια, μιλώντας παράλληλα για τι πρέπει να γίνει:

«Για να αλλάξει όλο αυτό θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές-στόχοι να φύγουν από το γήπεδο. Στην Κίνα, δεν με ενοχλεί κανείς επειδή είμαι μαύρος, έχουν σεβασμό, η κουλτούρα τους είναι διαφορετική. Στην Ευρώπη δεν σε σέβεται κανείς».