Σουονσί: Προσβολή στη μνήμη του Σάλα με ντροπιαστική κίνηση οπαδών!

Οι οπαδοί της Σουόνσι επέλεξαν να πικάρουν την Κάρντιφ με τον χειρότερο τρόπο, προσβάλλοντας τη μνήμη του αδικοχαμένου Εμιλιάνο Σάλα.

Σουονσί: Προσβολή στη μνήμη του Σάλα με ντροπιαστική κίνηση οπαδών!

Το μεσημέρι της Κυριακής (27/10, 14:00) η Σουόνσι υποδέχεται στο Liberty Stadium την Κάρντιφ για την 14η αγωνιστική της Championship.

Δυστυχώς, οτιδήποτε αγωνιστικό θα μπορούσε να ειπωθεί για την αναμέτρηση επισκιάστηκε από την απαράδεκτη και ντροπιαστική κίνηση των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας.

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί των «κύκνων» εκτύπωσαν μεγάλα αεροπορικά εισιτήρια με το όνομα του αδικοχαμένου Εμιλιάνο Σάλα, του ποδοσφαιριστή που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πιλότο μικρού αεροσκάφους κατά τη μεταφορά του στο Κάρντιφ.

Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος επιθετικός είχε πάρει μεταγραφή από τη Ναντ στην ομάδα της Ουαλίας και εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην ουαλική πρωτεύουσα. Το θρίλερ για τον εντοπισμό του διήρκησε εβδομάδες, μέχρι την ανακάλυψη της σορού του άτυχου ποδοσφαιριστή αλλά και και των συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους.

Η υπόθεση Σάλα συγκλόνισε την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης και γι'αυτό η απόφαση των οπαδών της Σουόνσι να προβούν σε τέτοια ενέργεια είναι τουλάχιστον απάνθρωπη...

Πήρε θέση η Σουόνσι

Η Σουόνσι, από την πλευρά της, καταδίκασε απερίφραστα το συμβάν, τονίζοντας ότι η εικόνα αυτή «δεν αντιπροσωπεύει με κανένα τρόπο αυτό το ποδοσφαιρικό κλαμπ και τους υποστηρικτές του», ενώ επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, η οποία ερευνά το συμβάν.

Η ανακοίνωση της Σουόνσι αναφέρει:

«Η Σουόνσι γνωρίζει την προσβλητική εικόνα που κυκλοφορεί στα social media ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι της νότιας Ουαλίας αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του επιθετικού της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα. Συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει την αρχική πηγή της φωτογραφίας. Η εικόνα αυτή είναι ντροπιαστική και δεν αντιπροσωπεύει με κανένα τρόπο αυτό το ποδοσφαιρικό κλαμπ και τους υποστηρικτές του».