Μέρτενς: Ξεπέρασε τον Μαραντόνα και έγραψε ιστορία με την Νάπολι (vid)

Ο Βέλγος επιθετικός με τα δύο γκολ που πέτυχε στην χθεσινή αναμέτρηση της Νάπολι με την Σάλτσμπουργκ, ξεπέρασε τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα σε ένα μοναδικό στατιστικό. 

Μέρτενς: Ξεπέρασε τον Μαραντόνα και έγραψε ιστορία με την Νάπολι (vid)

Ο Ντρις Μέρτενς πέτυχε δύο γκολ στην νίκη της Νάπολι με 3-2 με αντίπαλο την Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Αυτά τα 2 γκολ τον έφεραν στην δεύτερη θέση των σκόρερ με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Νάπολι, ξεπερνώντας τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα και φέρνοντας τον 5 γκολ πίσω από τον πρώτο Μάρεκ Χάμσικ!

Να σημειώσουμε πως ο Μαραντόνα έχει αφήσει ιστορία ήρωα στην Νάπολι καθώς την σεζόν 1986-87 οδήγησε την ιταλική ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος.

Ο Βέλγος επιθετικός πετυχαίνοντας αυτό το ρεκόρ χάλασε εκείνο του νεαρού επιθετικού της Σάλτσμπουργκ, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της αυστριακής ομάδας και έγινε ο μόλις δεύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής που σκοράρει (6 γκολ συνολικά) και στα 3 πρώτα παιχνίδια του στο Champions League, με τον Καρίμ Μπενζεμά να είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει.