Youth League: O Μουκόκο κατέρριψε ρεκόρ παίκτη του Ολυμπιακού

Ο άσος της Ντόρτμουντ Γιουσουφά Μουκόκο έγραψε ιστορία αφού σκόραρε στο Youth League της Κ19 σε ηλικία μόλις 14 ετών και «έσπασε το ρεκόρ» που κατείχε ο Χρήστος Λιάτσος του Ολυμπιακού.

Youth League: O Μουκόκο κατέρριψε ρεκόρ παίκτη του Ολυμπιακού

Ο νεαρός άσος της Ντόρτμουντ Γιουσουφά Μουκόκο έγραψε ιστορία την Τετάρτη (23/10) στο Youth League Κ19. Ο Γερμανός διεθνής με την Κ16 σκόραρε μετά από 8 λεπτά, στο παιχνίδι της ομάδας του με την Ίντερ σε ηλικία μόλις 14 ετών και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Μουκόκο που θα γίνει 15 ετών τον Νοέμβριο «διέλυσε» το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Χρήστος Λιάτσος μαζί με τον Γιούρι Ρεγκέρ του Άγιαξ. Αμφότεροι είχαν σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών.

Να σημειώσουμε ότι ο Μουκόκο αφού σκόραρε 50 γκολ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 προβιβάστηκε από την Κ16 της Ντόρτμουντ στην Κ19 για την τρέχουσα σεζόν, και όπως είναι φυσικό έχει μπει στο «στόχαστρο» και του προπονητή των «πάντσερ» Γιόακιμ Λεβ.

Ο Γιόακιμ Λεβ ανέφερε συγκεκριμένα στο επίσημο site της Bundesliga:

«Έχω μιλήσει με τον προπονητή της Ντόρτμουντ Κ19 Μίκαελ Σκίμπε (πρώην τεχνικό της εθνικής Ελλάδος) και είμαστε όλοι ενημερωμένοι για το ταλέντο του νεαρού. Περιμένουμε να συνεχίσει να εξελίσσεται όπως πρέπει».