Έρευνα: Οι ποδοσφαιριστές πεθαίνουν πιο πολύ από άνοια παρά από καρκίνο!

Έρευνα στη Μ. Βρετανία κατέδειξε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πιο πιθανό να πεθαίνουν από άνοια παρά από καρκίνο!

Έρευνα: Οι ποδοσφαιριστές πεθαίνουν πιο πολύ από άνοια παρά από καρκίνο!

Οι πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από άνοια απ' ότι οι άνθρωποι της ίδιας ηλικιακής ομάδας, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία.

Οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης ερεύνησαν επίσης το κατά πόσο η συχνή καταφυγή στις κεφαλιές μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στον εγκέφαλο.

Όπως αναφέρει το BBC η έρευνα ξεκίνησε μετά από τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην επιθετικός της Γουέστ Μπρομ, Τζέφ Αστλ πέθανε εξαιτίας τραύματος στο κεφάλι

Συγκρίθηκε ο θάνατος 7.676 πρώην παικτών σε ένα σύνολο 23.000 ατόμων. Το δείγμα λήφθηκε από άνδρες που έπαιξαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Σκωτία μεταξύ 1900 και 1976.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πρώην ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά άνοιας και χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από σοβαρές ασθένειες (καρκίνος κλπ).

«Ως εκ τούτου, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των παραγόντων που συμβάλλουν στον αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων» δήλωσε ο νευροπαθολόγος Ουίλι Στιούαρτ.