Σουηδία: Τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος!

Χαμός γίνεται -και αναμένεται να συνεχιστεί- στο σουηδικό πρωτάθλημα, καθώς τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή δυο μόλις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

Σουηδία: Τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος!

Ένας πραγματικός χαμός γίνεται αυτή την περίοδο στο σουηδικό πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες να κυνηγάνε τον τίτλο. Συγκεκριμένα, μόλις δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή της Allsveskan και οι Χάμαρμπι, Μάλμε, Τζουργκάρντεν και ΑΙΚ Στοκχόλμης βρίσκονται ισόβαθμες με 59 βαθμούς στο κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή τη στιγμή ένα μικρό προβάδισμα για την κατάκτησή του πρωταθλήματος έχει η Τζουργκάρντεν και ο λόγος ότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού τη Δευτέρα (21/10) αντιμετωπίζει την Γκέτεμποργκ εκτός έδρας, σε έναν αγώνα βέβαια που μόνο εύκολος δεν θεωρείται.

Από την άλλη, η ομάδα που έχει βαλθεί να τρελάνει τελείως τον φίλαθλο κόσμο είναι η Χάμαρμπι. Ο σύλλογος της Στοκχόλμης που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα μόλις μια φορά στην ιστορία του, συγκεκριμένα το 2001, μετράει 5 συνεχόμενες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές και μάλιστα την Κυριακή (20/10) επικράτησε εντός έδρας της Μάλμε με 2-0 (15' Κατσανίκλιτς, 88' Μαγκιάρ) και την έπιασε στην κορυφή. Την προηγούμενη εβδομάδα εντωμεταξύ, είχε νικήσει και την Τζουργκάρντεν του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Αστρίτ Αϊντάρεβιτς με 2-1 και προσπαθεί την ύστατη στιγμή να κλέψει το πρωτάθλημα από τους μεγάλους.

Να σημειώσουμε ότι την 29η αγωνιστική η Μάλμε υποδέχεται την ΑΙΚ Στοκχόλμης σε έναν αγώνα δίχως αύριο αφού όποια από τις δυο ομάδες ηττηθεί χάνει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Από την άλλη μεριά η Χάμαρμπι μαζί με την Τζουργκάντεν έχουν πιο βατό πρόγραμμα στις δυο τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος.

Όπως και να έχει πάντως, το σουηδικό πρωτάθλημα αναμένεται να έχει συναρπαστικό finish αφού το αουτσάιντερ που λέγεται Χάμαρμπι, η κάτοχος του τίτλου ΑΙΚ Στοκχόλμης, η Μάλμε που παραδοσιακά είναι το φαβορί για την κούπα και η Τζουργκάρντεν που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο μάχονται επί ίσοις όροις.

Αναλυτικά τα παιχνίδια των δυο τελευταίων αγωνιστικών για τις τέσσερις πρωτοπόρες ομάδες:

29η αγωνιστική

Έστερσουντ - Χάμαρμπι (27/10, 18:30)

Μάλμε - ΑΙΚ Στοκχόλμης (28/10, 20:00)

Τζουργκάρντεν - Έρεμπρο (28/10, 20:00)

30η αγωνιστική

Χάμαρμπι - Χάκεν (2/11, 14:00)

Έρεμπρο - Μάλμε (2/11, 14:00)

Νόρσεπινγκ - Τζουργκάρντεν (2/11, 14:00)

ΑΙΚ Στοκχόλμης - Σούντσβαλ (2/11, 14:00)