Ο «εφιάλτης» του Νεϊμάρ, η «Μπάρτσα» και η Παρί

Τα προβλήματα τραυματισμών του Νεϊμάρ, που έφτασε τους 16 στην καριέρα του και τους 5 μόνο μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο, αλλά και η επιμονή των Μπαρτσελόνα και Παρί για τα δικαιώματά του

Ο «εφιάλτης» του Νεϊμάρ, η «Μπάρτσα» και η Παρί

Δεν μπορεί να βρει την ηρεμία του ο Νεϊμάρ με τους τραυματισμούς και πάνω που επιστρέφει στην δράση βλέπει τον ίδιο… εφιάλτη και μένει εκ νέου για αρκετό διάστημα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Το νέο πρόβλημα του Βραζιλιάνου επιθετικού από το φιλικό της εθνικής του με την Νιγηρία τελικά κάθε άλλο παρά ήταν επιπόλαιο, αφού «θα τον κρατήσει για τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης, πριν επανεκτιμηθεί η κατάστασή του».

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι πως ο 27χρονος έχει υποστεί μέχρι στιγμής 16 τραυματισμούς στην καριέρα του, εκ των οποίων μόνο οι 5 ήταν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και τον κράτησαν μάλιστα για μεγάλα διαστήματα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Κάπου εδώ, το μεγάλο ερώτημα είναι το κατά πόσο σωστή είναι η απόφαση της Μπαρτσελόνα να επιμείνει στην υπόθεση του παίκτη και να ανοίξει διάπλατα το ταμείο της για να τον πάρει πίσω στις τάξεις της από την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως επίσης και η επιμονή της τελευταίας να αντιστέκεται στην πώλησή του διεθνούς άσου, παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος απουσιάζει τα τελευταία χρόνια από κρίσιμες περιόδους στη σεζόν για τον γαλλικό σύλλογο.

Για την ιστορία, δε, μόνο μέσα στο 2019 ο Νεϊμάρ μετράει… 175 ημέρες απουσίας από τα γήπεδα…

Η αρχή του κακού…

Τα προβλήματα του Βραζιλιάνου με τους τραυματισμούς ξεκίνησαν έξι μόλις μήνες έπειτα από την μεταγραφή του από την Σάντος στην Μπαρτσελόνα, όταν τον Γενάρη του 2014 έμεινε εκτός για έναν μήνα λόγω προβλήματος στον αστράγαλο και τρεις μήνες αργότερα απουσίασε για άλλες 25 μέρες για χτύπημα στο πόδι.

Ακολούθησε ο σοβαρός του τραυματισμός στην σπονδυλική στήλη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014 από μαρκάρισμα του Κολομβιανού Ζούνιγκα , που του στέρησε την συμμετοχή στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, και με την επιστροφή του στη δράση έναν μήνα αργότερα «γύρισε» τον αστράγαλό του και τέθηκε νοκ-άουτ για άλλη μία εβδομάδα.

Τον Δεκέμβρη του 2015 ξεκίνησε η… κατάρα των τραυματισμών του στον μηρό. Αρχικά για επτά ημέρες, εν συνεχεία για άλλες 11 και έναν μήνα αργότερα (σ. Γενάρης του 2016) απουσίασε για άλλη μία εβδομάδα από τη δράση με το ίδιο πρόβλημα. Το κακό είχε «τριτώσει» για τον διεθνή άσο, αλλά, όπως αποδείχτηκε, υπήρχε και συνέχεια, καθώς τον Δεκέμβρη του ιδίου έτους (2016) υπέστη τέταρτο σερί τραυματισμό στον μηρό και απουσίασε για μία ακόμα εβδομάδα.

Ο μυϊκός του τραυματισμός στο πόδι τον Μάρτη του 2017 έμελλε να είναι και ο τελευταίος του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Παρότι όμως εκείνο το καλοκαίρι άλλαξε «στρατόπεδο» και αποχώρησε από τους «μπλαουγκράνα» για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, εν τούτοις τα προβλήματα … τον ακολούθησαν!

Η μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν

Με το «καλημέρα» στους «πρωτευουσιάνους», τον Σεπτέμβρη του 2017, χτύπησε στο πόδι κι έμεινε εκτός δράσης μια εβδομάδα, πριν χάσει άλλες δέκα μέρες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της γαλλικής ομάδας έναν μήνα αργότερα με παρόμοιο πρόβλημα.

Ο πιο σοβαρός του τραυματισμός, ωστόσο, ήρθε τον Φλεβάρη του 2018, όταν υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο, που τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες. Ο Νεϊμάρ έδωσε μάχη με τον χρόνο και κέρδισε τελικά την τελευταία στιγμή την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας εκείνο το καλοκαίρι. Τα προβλήματα, όμως, ουδέποτε τον άφησαν…

Πέρα από κάποιους μικροτραυματισμούς που είχε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, μερικούς μήνες αργότερα βρέθηκε και πάλι στα «πιτς», με νέα προβλήματα που τον έθεσαν νοκ-άουτ για μεγάλα διαστήματα.

Αρχικά τον Νοέμβρη του 2018 τραυματίστηκε στους προσαγωγούς και απουσίασε για περίπου έναν μήνα και τον περασμένο Γενάρη τέθηκε νοκ-άουτ για άλλους τρεις μήνες με νέο πρόβλημα στο πόδι.

Κόπα Αμέρικα… από την εξέδρα!

Με την Παρί να μην υπολογίζει τον παίκτη (για ακόμα μία χρονιά) στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε τη μάχη για την συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα με την εθνική του ομάδα.

Το νέο σοκ βέβαια για τον ίδιο ήρθε τον Ιούνιο, όταν στο φιλικό της «σελεσάο» με το Κατάρ εγκατέλειψε με πρόβλημα στον δεξιό του αστράγαλο και τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους συνδέσμους. Το αποτέλεσμα; Είδε τελικά από την εξέδρα την εθνική του να κατακτά το Κόπα Αμέρικα…

Η αποθεραπεία του κράτησε τρεις μήνες, κατά τους οποίους ο ίδιος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. Εκ του αποτελέσματος όμως, έμεινε στην Παρί και παρότι επέστρεψε στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ, εν τούτοις αυτές τις μέρες επανήλθε και ο… εφιάλτης!

Ο Βραζιλιάνος χτύπησε στο φιλικό της εθνικής του με την Νιγηρία και θα μείνει εκτός για έναν μήνα. Πλέον, ο ίδιος ξεκίνησε για ακόμα μία φορά να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στα γήπεδα. Αν θα βρει όμως κάποια στιγμή ηρεμία ή αν θα συνεχιστεί η «κατάρα» που τον κυνηγά θα το δούμε προσεχώς.