Τι αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα: «Αχυράνθρωπος του Ζάχαβι ο Ταϊλανδός»

Η βελγική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για τη σχέση του Παϊρότζ Πιεμπνγκσάντ και της Μουσκρόν ύστερα από καταγγελία της Μαλίν.

Τι αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα: «Αχυράνθρωπος του Ζάχαβι ο Ταϊλανδός»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας του Βελγίου De Tijd, υπό τον τίτλο «Δικαστική έρευνα σε βάρος της Μουσκρόν», ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορείται ότι αποτελεί αχυράνθρωπο στον βελγικό σύλλογο και ότι από πίσω του κρύβονται οι σούπερ ατζέντηδες, ο Ισραηλινός Πίνι Ζάχαβι και ο Σκοπιανός Φαλί Ραμαντάνι.

Η βελγική νομοθεσία, απαγορεύει την εμπλοκή ξένων μάνατζερ ποδοσφαιριστών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας ομάδας. Η εφημερίδα αναφέρει το ιστορικό της μεταβίβασης των μετοχών της Μουσκρόν. Γράφει ότι «όλα άρχισαν το 2015, χρονιά που απαγορεύτηκε από τη FIFA η ιδιοκτησία τρίτων πάνω σε ποδοσφαιριστές.

Οι ατζέντηδες, όμως, παρακάμπτουν αυτή την απαγόρευση αγοράζοντας συλλόγους - που βρίσκονται συχνά σε οικονομική δυσπραγία - και έτσι αυξάνουν τα κέρδη τους από τις μεταγραφές.

Ο Ζάχαβι και ο Ραμαντάνι κρύβονταν πίσω από μια σειρά εταιρειών και αχυράνθρωπων για να αποφύγουν οποιαδήποτε άμεση σύνδεση με τη Μουσκρόν. Η μαλτέζικη εταιρία Gol Footbol, πίσω από την οποία ήταν ο Ζάχαβι, πλήρωσε 8,5 εκατομμύρια και απέκτησε το 90% του συλλόγου.

Λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, η εταιρία πώλησε τις μετοχές του για 10 ευρώ στην Latimer Limited, μια εταιρεία της Μάλτας, που ανήκε σε έναν εξάδελφο του Ζάχαβι.

Η Latimer, με τη σειρά της πούλησε τις μετοχές της για 10 ευρώ σε μια ξένη εταιρεία που ανήκε στον Ταϊλανδόj Παϊρότζ Πιεμπνγκσάντ»