Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος ανέβασε την Akropolis στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας (pics, vids)

Ο Έλληνας τεχνικός Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος πανηγύρισε πρωτάθλημα και άνοδο στη Σουηδία με την Akropolis, γράφοντας παράλληλα ιστορία.  

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος ανέβασε την Akropolis στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας (pics, vids)

Την άνοδο στην Superettan, για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Akropolis. Η ομάδα Γ' Εθνικής Σουηδίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, στέφθηκε πρωταθλήτρια έχοντας στον πάγκο τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να βάλει το όνομα του σε αυτή την μεγάλη επιτυχία, με την ομάδα του να έχει 64 βαθμούς, 14 περισσότερους από τη δεύτερη Ουμέα (50 βαθμοί).

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως τη συγκεκριμένη ομάδα την τρέχουν Έλληνες ιδιοκτήτες και παράγοντες, ενώ ο 42χρονος προπονητής ανέλαβε πριν τρία χρόνια το «τιμόνι» της Akropolis. Μάλιστα, ο εν λόγω τεχνικός έχει καθίσει στο πάγκο ελληνικών ομάδων όπως οι Πανιώνιος, Λάρισα, Τρίκαλα, Aιολικός και Απόλλων Σμύρνης.

Τη φετινή σεζόν η Akropolis είχε μια εκπληκτική πορεία καθώς στα έως τώρα 26 ματς μετράει 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ τα γκολ είναι 65 υπέρ και 24 κατά και έχει μακράν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

Η σύνθεση της ομάδας

1. Alexander Lundin (MV)

2. Viktor Strand

3. Emre Erdogdu

4. Sebastian Ungman Backlund

5. Daniel Stensson

6. Marcus Haglind-Sangré

7. Jens Jacobsson 8. Pontus Åsbrink

9. Kristijan Cosic

10. David Zlotnik

11. Victor Söderström

12. Nicklas Lindqvist

14. Oskar Cederling

15. Alexander Snäcke

18. Nicklas Maripuu

19. Cesar Weilid

20. Sotirios Nikopoulos

21. Adhavan Rajamohan

22. Simon Lundgren (MV)

23. Lamine Nekrouf

25. Christian Rubio Sivodedov