Γκαζίδης: Γλιτώσαμε την Μίλαν από την 4η Κατηγορία!

O διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού Στέφανο Πιόλι αποκάλυψε ότι οι «ροσονέρι» γλίτωσαν τη χρεοκοπία και τον υποβιβασμό στα ερασιτεχνικά!

Γκαζίδης: Γλιτώσαμε την Μίλαν από την 4η Κατηγορία!

Κατά την επίσημη παρουσίαση του Στέφανο Πιόλι από την Μίλαν ο Ιβάν Γκαζίδης δεν αναφέρθηκε μόνο στον απερχόμενο τεχνικό (Μάρκο Τζιαμπάολο) και το διάδοχο του αλλά και στην χαοτική, οικονομικά, κατάσταση που παρέλαβαν οι Αμερικάνοι της χρηματοοικονομικής εταιρίας Elliott που διαχειρίζεται τους "ροσονέρι".

Οι Πάολο Μαλντίνι και Ζβόνιμιρ Μπόμπαν μίλησαν για τους λόγους που αποφάσισαν να αλλάξουν προπονητή μετά από 7 αγωνιστικές («Δεν θέλαμε να χαθεί η χρονιά»), αλλά ο πρώην παράγων της Άρσεναλ επικεντρώθηκε στα οικονομικά των Λομβαρδών και τον κίνδυνο φαλλιμέντου, που τους έχει φέρει μακριά από το να πρωταγωνιστούν την τελευταία 10ετία.

«Καταρχάς Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζαμπάολο, καλός άνθρωπος και καλός προπονητής. Θα τα πάει καλά όπου κι αν συνεχίσει. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό των οπαδών, αλλά έχουμε αρχίσει ένα "ταξίδι". Και δε θα είναι εύκολο. Σε όλα τα επίπεδα... Η Μίλαν ήταν πολύ κοντά στην πτώχευση, τη γλιτώσαμε από τη Serie D (σ. κορυφαία ερασιτεχνική κατηγορία της Ιταλίας), στην οποία θα πήγαινε όπως για παράδειγμα η Πάρμα.

Δουλεύουμε με πάθος και διαβεβαιώνουμε τους οπαδούς ότι θέλουμε να επιστρέψουμε ψηλά, στην ελίτ της Ευρώπης. Δε θα είναι εύκολο, το ξέρουμε, αλλά παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις, βελτιώσαμε το ρόστερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είμαστε στο -4 από την 4άδα. Πήραμε έναν έμπειρο προπονητή που ξέρει να δουλέψει με τους νεαρούς παίκτες μας», ήταν τα καταληκτικά λόγια του, γεννημένου στο Γιοχάνεσμπουργκ, επιχειρηματία.