Κουαρέσμα: Δεν μ' εμπιστεύονταν οι προπονητές στην Εθνική Πορτογαλίας...

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα άφησε αιχμές κατά των προκατόχων του Φεράντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλία γιατί πλην του Μουντιάλ της Ρωσίας δεν είχε αγωνιστεί σε κάποιο άλλο.

Κουαρέσμα: Δεν μ' εμπιστεύονταν οι προπονητές στην Εθνική Πορτογαλίας...

H Εθνική Πορτογαλίας προετοιμάζεται για τον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής κόντρα στο Λουξεμβούργο στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισσαβώνας, αλλά ο αγώνας του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020 γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων του Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Ο 36χρονος πρώην διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Channel 11» της πατρίδας του αποκάλυψε πως δεν ήταν χαρούμενος όταν λάμβανε κλήση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, μ' αποτέλεσμα να έχει μόλις μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκείνη, στο τελευταίο, της Ρωσίας, πέρσι υπό την τεχνική καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος.

«Όταν πήγαινα στην εθνική ομάδα δεν ήμουν χαρούμενος. Δεν ένιωθα αυτοπεποίθηση από τους προπονητές μου και αισθανόμουν πως δεν ήταν δίκαιοι απέναντί μου. Ήμουν ο καλύτερος Πορτογάλος εξτρέμ και παρ' όλα αυτά βρισκόμουν εκτός αποστολής από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν πράγματα που δεν μπορούσα να καταλάβω, αλλά ποτέ δεν ζήτησα εξηγήσεις. Πολλές φορές σου κολλάνε ταμπέλες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μου κόλλησαν αρκετές, οι οποίες δεν ήταν αληθινές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παίκτης που αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Κασίμπασα.

Ερωτηθείς αν ελπίζει να ξανακληθεί από τον Σάντος στην Εθνική (σ. δεν έπαιξε ούτε πέρσι στο Nations League, ούτε στα προκριματικά του Euro) o Κουαρέσμα δεν έχει απολέσει τις ελπίδες του: «Άμεσα όχι, αλλά ποιος ξέρει... Στο ποδόσφαιρο ότι είναι αλήθεια σήμερα είναι ψέμα αύριο... Τώρα είμαι προς το τέλος της καριέρας μου και είναι πιο δύσκολο...»