Τάμι Έιμπραχαμ: «Η Αγγλία θα αποχωρήσει αν δεχθούμε ρατσιστική επίθεση»

Ο νεαρός επιθετικός της Τσέλσι, Τάμι Έιμπραχαμ, τόνισε μέσω δηλώσεων του πως στην προσεχή αναμέτρηση της Αγγλίας με την Βουλγαρία, αυτός και οι συμπαίκτες του θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τον αγώνα αν δεχθούν την οποιαδήποτε ρατσιστική επίθεση.

Τάμι Έιμπραχαμ: «Η Αγγλία θα αποχωρήσει αν δεχθούμε ρατσιστική επίθεση»

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Τσεχία την ερχόμενη Παρασκευή (11/10) και έπειτα την Βουλγαρία την επόμενη Δευτέρα (14/10), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα αγωνιστούν σε εν μέρει κεκλεισμένο των θυρών γήπεδο με αντίπαλο την Βουλγαρία ύστερα από τις ρατσιστικές συμπεριφορές των Βουλγάρων οπαδών τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, η UEFA αποφάσισε το εθνικό στάδιο της Βουλγαρίας να είναι μερικώς κεκλεισμένο των θυρών ενόψει του ματς με την Αγγλία, λόγω των ρατσιστικών συμπεριφορών των οπαδών της τόσο στο ματς με την Τσεχία όσο και με το Κόσοβο, πάλι στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Επίσης, τον Αύγουστο δύο βουλγαρικές ομάδες, η Λέφσκι και η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, τιμωρήθηκαν και αυτές από την UEFA για ρατσιστικές επιθέσεις σε παιχνίδια των προκριματικών του Europa League.

Το πρωτόκολλο της UEFA αναφέρει πως σε περίπτωση ρατσιστικής επίθεσης ή συμπεριφοράς, εάν οι οπαδοί δεν συναινέσουν στις παρατηρήσεις-προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου, οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν το παιχνίδι και να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο.

Βασιζόμενος σε όλα αυτά, ο νεαρός επιθετικός της Τσέλσι, Τάνι Έιμπραχαμ, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Αγγλίας από τον Σάουθγκεϊτ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Συζητήσαμε για το πρωτόκολλο της UEFA. Ο Χάρι Κέιν συγκεκριμένα ρώτησε αν γίνεται να μην περιμένουμε τις ανακοινώσεις του σταδίου και απλά να διακόψουμε αμέσως το παιχνίδι, ασχέτως το σκορ, αν δεν είμαστε χαρούμενοι από αυτό, ενώ θα πρέπει να αποφασίσουμε σαν ομάδα αν θα παραμείνουμε στον αγωνιστικό χώρο ή θα αποχωρήσουμε.»

Ενώ συμπλήρωσε: «Εάν συμβεί μια τέτοια συμπεριφορά, και παρόλο που θα υπάρξει μια προειδοποίηση από τους ανθρώπους του σταδίου συμβεί ξανά, θα πρέπει να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση σαν ομάδα μαζί και με το προπονητικό επιτελείο.»