Καφού: «Το ποδόσφαιρο εργαλείο για ενότητα»

Ένας από τους θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Καφού, δηλώνει πως το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα «εργαλεία» για την ενότητα των φιλάθλων και των ομάδων.

Καφού: «Το ποδόσφαιρο εργαλείο για ενότητα»

Την δύναμη της ενότητας που έχει το ποδόσφαιρο, υπογράμμισε ο πρώην αρχηγός της Βραζιλίας, και ο δύο φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Καφού, μιλώντας στο Κατάρ (sc.qa), σημειώνοντας επίσης με βεβαιότητα πως το Μουντιάλ του 2022 θα είναι μοναδικό.

Έχοντας κατακτήσει περισσότερα από 20 τρόπαια σε μια διαδρομή 18 ετών, παραμένει κάτοχος ρεκόρ-συμμετοχών για τη χώρα του, κάνοντας 148 διεθνείς παρουσίες και είναι ο μόνος παίκτης της Βραζιλίας που έπαιξε σε τρία διαδοχικά Μουντιάλ, όπως ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Πιο συγκεκριμένα ο Καφού αναφέρει: «Ο κόσμος μπορεί να περιμένει ένα φανταστικό τουρνουά! Δεν έχω δει ποτέ τέτοια προετοιμασία όπως αυτή που γίνεται για το 2022. Έχω την τύχη να επισκεφτώ το Κατάρ πολλές φορές τώρα και η πρόοδος και η ταχύτητα της αλλαγής είναι σαν κάτι που δεν έχω δει ποτέ πριν. Τα γήπεδα, οι μεταφορές και η υποδομή που κατασκευάζεται είναι φανταστικά. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία το 2022 για όλους εκείνους που παρευρίσκονται. Κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό με τον δικό του τρόπο, αλλά πιστεύω ότι το Κατάρ θα είναι το καλύτερο τουρνουά που έχουμε δει, θα κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό. Γι αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία.»