Η Μπάγερν Μονάχου δεν... τρομάζει τους Γερμανούς!

Η Μπάγερν, παρά το εντυπωσιακό 7-2 επί της Τότεναμ, που έκανε την Ευρώπη να...παραμιλά, έχασε στο Μόναχο - για πρώτη φορά στα χρονικά - από την Χόφενχαϊμ!

Η Μπάγερν Μονάχου δεν... τρομάζει τους Γερμανούς!

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής των γκρουπ του Champions League, δεδομένου ότι έχει διεξαχθεί το 1/3 των αγώνων της φάσης των ομίλων, ξεκίνησε το αγαπημένο χόμπι των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων τέτοια εποχή: η ανεύρεσης του φαβορί για την κατάκτηση της «κούπας με τα μεγάλα αυτιά».
Με το... εκκωφαντικό, 7-2 επί της Τότεναμ να αποτελεί τη βαρύτερη, εντός έδρας, ήττα των «σπιρουνιών» στην 137χρονη ιστορία τους (αλλά και κάθε αγγλικής ομάδας σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, που διεξήχθη στο «Νησί»!) η «φωτογραφία» της στιγμής έβγαζε... πρωταθλήτρια Ευρώπης την Μπάγερν Μονάχου!

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα (ούτε τέσσερα...) για ν’ αποδειχθεί ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη για κάτι που θα κριθεί από την κατάσταση που θα βρεθούν οι (μεγάλες ευρωπαϊκές) ομάδες μετά τα τέλη του Μαρτίου είναι απολύτως πρώιμο...

Έφτανε το «διπλό» της Χόφενχαϊμ – παρθενικό στα χρονικά της ομάδας του Γερμανικού Νότου! – στο Μόναχο , με 2-1 για να σκορπίσει αμφιβολίες για την παντοδυναμία της νταμπλούχου Γερμανίας.

Η οποία με την 7αρα, κατά την προσφιλή της τακτική (κι όλων των Γερμανικών ομάδων προεξαρχούσης της Εθνικής...), προσπάθησε να σπείρει τον τρόμο στις υπόλοιπες ομάδες του 2ου ομίλου - κι εν προκειμένω στον Ολυμπιακό με τον οποίο τίθεται αντιμέτωπη στις δύο επόμενες αγωνιστικές (22/10 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και 6/11 στη Βαυαρία) – στέλνοντας μήνυμα στις υπόλοιπες διεκδικήτριες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Τρίτη βαθμολογική απώλεια σε 7 αγωνιστικές

Ωστόσο η προσπάθεια της δεν πτόησε την ομάδα του Σινσχάιμ που, εκμεταλλευόμενη την έπαρση των (στερούμενων ιδεών και δυνάμεων...) «κόκκινων», τους υποχρέωσε στην πρώτη τους φετινή ήττα με τα παρθενικά γκολ του Αρμένιου Ανταμιάν στην Bundesliga (στο πρώτο ματς που έπαιξε βασικός)!

Ωστόσο το Σαββατιάτικο αποτέλεσμα δεν είναι μεμονωμένο. Αντίθετα αποτελει την 3η βαθμολογική απώλεια των Βαυαρών στo φετινό πρωτάθλημα, σε 7 αγωνιστικές!

Και δεύτερη, εντός έδρας, μετά το 2-2 της πρεμιέρας με την Χέρτα Βερολίνου. Μεσολάβησε και το 1-1 στη Λειψία, με την ομάδα του Νάγκελσμαν κι έτσι η, «απόλυτη» στο Champions League, Μπάγερν Μονάχου, αντί να βλέπει την... σκόνη τους, είναι ισόβαθμη όχι μόνο με τους «ταύρους», αλλά και τις Φράιμπουργκ, Σάλκε και Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Ομάδες που μέχρι πρότινος την κοίταζαν με... κυάλια!

Η μετά «Ρομπερί» (και Χούμελς) εποχή...

Αλλά κάτι το πρώιμο της σεζόν - με τις ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους, μέσα από τους αγώνες - κάτι η «επόμενη μέρα» της εποχής των Ριμπερί και Ρόμπεν, η Μπάγερν Μονάχου δεν προκαλεί εκείνο το «σοκ και δέος» που συνήθιζε στις συμπατριώτισσες της, την τελευταία 7ετίας της «δυναστείας» της!

Κομάν και Γκνάμπρι, αναμφισβήτητα ταλαντούχοι, αλλά δεν έχουν την σταθερότητα του Ολλανδογαλλικού διδύμου, ενώ οι Κοουτίνιο - Πέρισιτς ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί, απόλυτα, στο νέο τους περιβάλλον.

Συνυπολογίστε και τις αμυντικές αδυναμίες (8 γκολ,παθητικό, σε 7 αγωνιστικές) που προκάλεσε η αποχώρηση του Ματς Χούμελς κι έχετε πλήρη εικόνα της... διπολικής συμπεριφοράς της Μπάγερν Μονάχου σε αναμετρήσεις εντός κι εκτός συνόρων.

Ο σεληνιασμένος «Λέβα»!

Εκείνος που δεν καταλαβαίνει από Μπάγερν ...εσωτερικού κι εξωτερικού είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
11 γκολ (σ’ 7 αγωνιστικές) δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την φετινή σεζόν. Ούτε 24 όπως εκείνος σ’ όλο το 2019!

Ο Πολωνός αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» των ελπίδων της Μπάγερν Μονάχου ώστε στα τέλη Μαϊου να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 7, «άγονα», χρόνια. Ωστόσο χρειάζεται βελτίωση και σ’ άλλους τομείς και την συνδρομή των συμπαικτών του..