Bundesliga: Μεγάλες εκτός έδρας νίκες για Χέρτα, Φράιμπουργκ (αποτελέσματα, βαθμολογία highlights)

H Χέρτα συνέτριψε 4-0 την Κολωνία ενώ η Φράιμπουργκ συνέχισε το εκτός έδρας βιολί της στο Ντίσελντορφ. Αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights από την έκτη αγωνιστική στη Bundesliga.

Bundesliga: Μεγάλες εκτός έδρας νίκες για Χέρτα, Φράιμπουργκ (αποτελέσματα, βαθμολογία highlights)

Ο Ιμπίσεβιτς σημείωσε δυο γκολ και η Χέρτα πέρασε με περίπατο 4-0 από την Κολωνία. Η Φράιμπουργκ πέτυχε την 3η εκτός έδρας νίκη της, 2-1 στο Ντίσελντορφ επί της Φορτούνα και σκαρφάλωσε στην 2η θέση.

Η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να νικήσει τη Βέρντερ Βρέμης χάνοντας έτσι δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 μόλις στο 7' με γκολ του Ράσιτσα ωστόσο οι Βετσφαλοί ισοφάρισαν δύο λεπτά μετά χάρη σε κεφαλιά του Γκέτσε.

Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ρόις έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Φριντλ στο 55'.

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga βρέθηκε η Μπάγερν Μονάχου στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της χώρας.

Οι Βαυαροί κέρδισαν 3-2 εκτός έδρας την Πάντερμπορν και σε συνδυασμό με την ήττα της Λειψίας από την Σάλκε (1-3) βρέθηκαν στην «κεφαλή» της σχετικής κατάταξης.

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 0-2 της Πάντερμπορν με τα τέρματα των Γκνάμπρι (15’) και Κουτίνιο (55’) και παρότι οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 68’ με τον Πρέγκερ (1-2), εν συνεχεία ο Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα στο 79’ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (1-3).

Νωρίτερα, ο Πολωνός επιθετικός είχε χάσει… το άχαστο, καθώς από γύρισμα του Γκνάμπρι κατάφερε να αστοχήσει σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία, αφού ο Χουθ ήταν εξουδετερωμένος. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε τελικά ο Κόλινς στο 84’.

Την ίδια στιγμή, η Λειψία γνώριζε την πρώτη της εφετινή ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα με 1-3 εντός έδρας από την Σάλκε, που είχε ως αποτέλεσμα να «γκρεμιστεί» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «βασιλικοί μπλε» προηγήθηκαν 0-3 και το μόνο που κατάφερε η Λειψία ήταν να μειώσει με τον Φόρσμπεργκ. Με το τρίποντο αυτό η Σάλκε «έπιασε» την αντίπαλό της στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου βρίσκονται παράλληλα Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν.

Η Γκλάντμπαχ επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 εκτός έδρας την Χόφενχαϊμ, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισαν και οι «ασπιρίνες» την Άουγκσμπουργκ.

Παράλληλα, οι «λύκοι» της Βόλφσμπουργκ έκαμψαν την αντίσταση της Μάιντς με γκολ του Τισεράν και πλησίασαν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (27/9)

Ουνιόν Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(86' Ούτζα - 48' Ντοστ, 62' Σίλβα)

Σάββατο (28/9)

Λειψία-Σάλκε 1-3

(83’ Φόρσμπεργκ - 29’ Σανέ, 43’ πέν. Αρίτ, 59’ Ματοντό)

Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 0-3

(43’ Πλεά, 65’ Τιράμ, 83’ Νόιχαους)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 0-1

(9’ Τισεράν)

Άουγκσμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-3

(15’ αυτ. Νίντερλεχνερ, 76’ Φόλαντ, 84’ Χάβερτς)

Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου 2-3

(68’ Πρέγκερ, 84’ Κόλινς - 15’ Γκνάμπρι, 55’ Κουτίνιο, 79’ Λεβαντόφσκι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 2-2

(9’ Γκέτσε, 41’ Ρόις - 7’ Ράσιτσα, 55’ Φριντλ)

Κυριακή 29/9

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ 1-2

(42’ Χένινγκ – 45’ Σμιντ, 81’ Βάλντσμιντ)

Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 0-4

(23’ Ντιλροσούν, 58’, 63’ Ιμπίσεβιτς, 83’ Μπογιάτα)

Δευτέρα 23/9

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (21:30)

Bαθμολογία