Παρουσίασε Σίλας η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας!

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ανακοίνωσε τον πρώην προπονητή της Μπελενένσες, Ζόρζε Σίλας, ως νέο τεχνικό της! 

Παρουσίασε Σίλας η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας!

Oύτε Ζοσέ Μουρίνιο (που ήταν ο διακαής πόθος), ούτε Άμπελ Φερέιρα (του ΠΑΟΚ), ούτε Πέδρο Μαρτίνς (του Ολυμπιακού), ούτε καν Μιγκέλ Καρντόσο (πρώην της ΑΕΚ)... Η διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας κατέληξε για την θέση του προπονητή και του διαδόχου του Λιονέλ Πόντες, στον Ζόρζε Σίλας, ο οποίος ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε επίσημα.

Ένας τεχνικός με μικρή εμπειρία, αφού η ενασχόληση με την προπονητική ξεκίνησε πέρσι στην Μπελενένσες. Η οποία τον απέπεμψε στις 4 Σεπτέμβρη, καθώς η ομάδα δεν είχε σκοράρει τις 4 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος.

Με την πρόσληψη του 43χρονου τα «λιοντάρια» φιλοδοξούν να κλείσει η περίοδος αβεβαιότητας που επικρατεί στις τάξεις τους και κρατά από την αποπομπή του Μαρσέλ Κάιζερ (05/09).

Πρόκειται για προσωπική επιλογή του προέδρου του συλλόγου, Φρεντερίκο Βαράντας, ο οποίος έκανε την καθοριστική συνάντηση με τον νεαρό τεχνικό το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο επειδή είναι προφανές ότι πρόκειται για επιλογή υψηλού ρίσκου υπέγραψε συμβόλαιο ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σπόρτινγκ είναι 7η με 8 πόντους, τους μισούς από την πρωτοπόρο Φαμαλικάο (η οποία την νίκησε 2-1 την περασμένη Δευτέρα).