Η «απολογία» του Ποτσετίνο για τις γκέλες με Άρσεναλ, Ολυμπιακό, Λέστερ και Κόλτσεστερ

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απάντησε για το κακό ξεκίνημα της Τότεναμ την εφετινή σεζόν, για το αν θεωρεί τον εαυτό του κατάλληλο για να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες και ξεκαθάρισε πως άπαντες είναι ενωμένοι στην ομάδα

Η «απολογία» του Ποτσετίνο για τις γκέλες με Άρσεναλ, Ολυμπιακό, Λέστερ και Κόλτσεστερ

Συνέντευξη στα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης παραχώρησε ο προπονητής της Τότεναμ Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και αναφέρθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι θεωρεί εαυτόν κατάλληλο για να οδηγήσει τους λονδρέζους στις επιτυχίες, ενώ πέραν τούτου αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που δέχεται, ακόμα και από οπαδούς της ομάδας του, και υπογράμμισε πως άπαντες στον σύλλογο της αγγλικής πρωτεύουσας παραμένουν ενωμένοι.

«Πιστεύω ότι είμαι ο κατάλληλος για να οδηγήσω την ομάδα στις επιτυχίες κι αν δεν το πίστευα αυτό, θα το ξέρατε άμεσα. Είμαστε ενωμένοι με τους παίκτες. Μιλάμε και προσπαθούμε να δουλέψουμε σκληρά. Δεν είμαστε πιτσιρικάδες που διαχειρίζονται μία ομάδα όπως η Τότεναμ. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι όταν δεν κερδίζεις, είναι σημαντικό να έχεις ισορροπία στην ομάδα και να μην επηρεάζεσαι από φήμες. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα που έχουμε και αυτήν την στιγμή πρέπει να αποδώσουμε με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουμε. Αυτή η ευθύνη είναι δική μου, να δημιουργήσω μία δυναμική για μας και να ξεκινήσουμε να παίζουμε με τον τρόπο που θέλουμε», είπε ο Ποτσετίνο.

Για τη σχέση του με τον Ντάνιελ Λίβι, η οποία είχε διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε να μην κάνει μεταγραφές η ομάδα για 18 μήνες, λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής του νέου γηπέδου, σημείωσε: «Από το καλοκαίρι έχουμε προχωρήσει. Ήμασταν μαζί στο Μιλάνο για τα βραβεία και μιλήσαμε για αρκετά θέματα. Αν δεν είχαμε καλή σχέση τότε δεν θα περνούσαμε μία ολόκληρη μέρα μαζί. Δεν θα υπήρχε νόημα».

Πέραν αυτών, το ξεκίνημα των «σπιρουνιών» την εφετινή σεζόν τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Champions League, με το 2-2 της πρεμιέρας κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», απάντησε: «Περισσότερο από τις εμφανίσεις, το σημαντικό είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε ή περιμένουμε. Προηγηθήκαμε σε αρκετά παιχνίδια, αλλά δεν είναι εύκολο να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα γήπεδο όπως για παράδειγμα αυτό της Μάντσεστερ Σίτι. Κοιτάξτε τι έκαναν εκεί άλλες ομάδες που έπαιξαν εκεί. Δεν είναι εύκολο να πας εκεί, να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα και να παίξεις και καλά. Με την Άρσεναλ προηγηθήκαμε, αξίζαμε να κερδίσουμε αλλά τελικά αναδειχτήκαμε ισόπαλοι. Κόντρα στην Λέστερ πάλι ήμασταν καλύτεροι και με τον Ολυμπιακό, που κανένας δεν κέρδισε, πάλι προηγηθήκαμε 2-0. Εντάξει, οι περιστάσεις κάποιες φορές είναι εναντίον σου αλλά πρέπει να είσαι δυνατός και να παλέψεις για να δώσεις ό,τι καλύτερο μπορείς, ώστε να αλλάξεις αυτή την αρνητική δυναμική που μεγαλώνει. Φυσικά, η πίεση και η ατμόσφαιρα που επικρατεί θα αλλάξει και είναι δική μας ευθύνη να μην επηρεαστούμε από τα σχόλια».

Τέλος, ο Αργεντινός απάντησε και στην κριτική που δέχεται από τους φιλάθλους της Τότεναμ για την "εικόνα" της ομάδας την εφετινή σεζόν: «Αποδέχομαι πως όταν δεν κερδίζεις, πρέπει να δεχτείς ότι κάπου έκανες λάθος. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι δεν μπορείς να πεις ότι πήρες τις σωστές επιλογές ή να είσαι αλαζόνας. Οφείλεις να αποδεχτείς την κριτική. Είναι φυσιολογικό και οι οπαδοί έχουν δίκιο να ασκούν κριτική. Από τους οπαδούς πρέπει πάντα να την αποδέχεσαι και να μην παραπονιέσαι γι’ αυτό. Θέλουν πάντα να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει και εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Δεν μπορείς να πεις κάτι γι’ αυτούς, που κρατούν ζωντανό αυτό το υπέροχο άθλημα. Εξαιτίας τους βρισκόμαστε εμείς εδώ και πάντα μπορούν να εκφράζουν την άποψή τους».