Βόζντοβατς - Ερυθρός Αστέρας 1-3: «Ξύπνησε» ενόψει Ολυμπιακού! (vid)

Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη με 3-1 στην έδρα της Βόζντοβατς. Εξαιρετικοί Μάριν και Μπεν.

Βόζντοβατς - Ερυθρός Αστέρας 1-3: «Ξύπνησε» ενόψει Ολυμπιακού! (vid)

Έβγαλε αντίδραση ο Ερυθρός Αστέρας μετά τις ήττες από την Μπάγερν και την Παρτιζάν που είχαν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στην σερβική ομάδα, λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (1/10) στο Βελιγράδι για το Champions League.

Οι πρωταθλητές με εξαιρετικούς τους δύο πρώην «ερυθρόλευκους» Μάρκο Μάριν και Μοχάμεντ Μπεν επικράτησαν στην έδρα της Βόζντοβατς με 3-1, σε εξ΄αναβολής αναμέτρηση για το πρωτάθλημα Σερβίας και έφτασαν στην κορυφή της βαθμολογίας παρότι έχουν έναν αγώνα λιγότερο από την «συγκάτοικο» τους Μπάτσκα Τοπόλα με 21 βαθμούς (η Παρτιζάν έχει 20 μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Γιαβόρ.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος παρότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο επικίνδυνοι. Άνοιξε το σκορ στο 11΄από φάουλ του Μάριν και κεφαλιά του στόπερ Ντέγεκεκ, ενώ το 0-2 έγινε στο 26', πάλι με δημιουργό τον Γερμανό άσο. Από τη μπαλιά του και την πάσα του Βουκάνοβιτς, ο Μπεν πέτυχε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Ο Αφρικανός άσος έκανε εκπληκτικό ματς και πρωταγωνίστησε σε πολλές φάσεις, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη αφού δεν έχει δηλωθεί στη λίστα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μάσοβιτς στο 31' και είχαν καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν, καθώς πίεσαν αρκετά τον Αστέρα και είχαν καλύτερη απόδοση. Ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς και κυριάρχησε στο γήπεδο, φτάνοντας στο 52' σε ένα τρίτο γκολ με σκόρερ τον Αλέκσα Βουκάνοβιτς από μπαλιά του Γκάγιτς. Η Βόζντοβατς έκανε την πρώτη ευκαιρία της μόλις στο 70', ενώ ο Αστέρας είχε αρκετές περιπτώσεις για να διευρύνει το σκορ. Προς το τέλος του αγώνα βγήκε ο Μάριν για να ξεκουραστεί καθώς παίζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Ο Μιλόγεβιτς έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Παρτιζάν! Με σχηματισμό 4-2-3-1 η ενδεκάδα ήταν: Μπόργιαν - Γκάγιτς, Ντέγκενεκ, Πάνκοφ, Γκόμπελιτς - Κάνιας, Πέτροβιτς - Μπεν, Μάριν (78' Ίβανιτς), Βουκάνοβιτς (68΄΄Σίμιτς) - Τομανέ (86' Κρίστοβιτς).

Δείτε το 0-1

Δείτε το 1-3