Επέστρεψε στη Γιουβέντους ο Μπαρτζάλι (vid)

Θέση στο τεχνικό επιτελείο της Γιουβέντους ανέλαβε ο Αντρέα Μπαρτζάλι, ο οποίος το καλοκαίρι αποχώρησε από την ενεργό δράση και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια

Επέστρεψε στη Γιουβέντους ο Μπαρτζάλι (vid)

Δεν έμελλε τελικά να μείνει για αρκετό διάστημα ο Αντρέα Μπαρτζάλι μακριά από την Γιουβέντους. Ο 38χρονος Ιταλός κεντρικός αμυντικός ανακοίνωσε το καλοκαίρι την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο «στρατόπεδο» των «μπιανκονέρι», την φανέλα των οποίων φόρεσε τα τελευταία οκτώ χρόνια και πραγματοποίησε 281 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η «Γηραιά Κυρία» ανακοίνωσε πως ο Μπαρτζάλι θα συνεχίσει στον σύλλογο αλλά αυτή τη φορά στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ως βοηθός του προπονητή Μαουρίτσιο Σάρι.

«Καλώς ήρθες σπίτι Αντρέα και καλή δουλειά!», ανέφερε η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ιταλίας στον επίσημο λογαριασμό τους στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η πρώτη προπόνηση που θα λάβει μέρος ο Μπαρτσάλι θα είναι η αυριανή (26/9).

Για την ιστορία, σημειώνεται πως ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός στα 8 χρόνια της καριέρας του στην Γιουβέντους κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα πήρε τέσσερα Κύπελλα και άλλα τόσα Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Επιπρόσθετα, με τους «μπιανκονέρι» έφτασε δύο φορές και ως τον τελικό του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Το 2015 η Γιουβέντους ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο και το 2017 από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ.