Η Αίγυπτος ζητά εξηγήσεις από τη FIFA για την ψηφοφορία του «The Best»

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου ζήτησε εγγράφως διακινήσεις από την FIFA για «χαμένους ψήφους» από την διαδικασία για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη στον κόσμο για το 2019

Η Αίγυπτος ζητά εξηγήσεις από τη FIFA για την ψηφοφορία του «The Best»

Διευκρινήσεις ζήτησε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου από την αντίστοιχη της FIFA για ψήφους που δεν μετρήθηκαν στην διαδικασία για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη στον κόσμο για το 2019. Ένα βραβείο που πρόσφατα κατέληξε στα χέρια του Αργεντινού «μάγου» της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι.

Όπως αναφέρει στον έγγραφό της, τόσο η ψήφος του ομοσπονδιακού προπονητή των «Φαραώ», Σουακί Γκαρίμπ, όσο και του αρχηγού της εθνικής ομάδας της χώρας Αχμέντ Ελμοχαμαντί, που ήταν υπέρ του Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν μετρήθηκαν, ενώ παράλληλα κανείς εκ των δύο δεν συμπεριλήφθηκε και στην αναλυτική λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία με τις επιλογές όσων ψήφισαν.

Με τον τρόπο αυτό η Ομοσπονδία της χώρας προσπαθεί παράλληλα να εξομαλύνει και τις σχέσεις της με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέρσι απείλησε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα έπειτα από την κόντρα του με την Ομοσπονδία της χώρας του για τα δικαιώματα της εικόνας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαλάχ έσβησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Αίγυπτο και αναγράφει στο προφίλ του μόνο «ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ», ενώ, παράλληλα, με μήνυμά του ανέφερε πως «ό,τι και να προσπαθήσουν να κάνουν για να αλλάξουν την αγάπη μου για την Αίγυπτο, δεν θα τα καταφέρουν».

Το 2018 ο Σαλάχ ήταν τρίτος στην σχετική ψηφοφορία και βραβεύτηκε με τον τίτλο για το καλύτερο γκολ της σεζόν, ωστόσο, εφέτος έμεινε εκτός τελικής τριάδας, στην οποία βρέθηκαν ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και ο συμπαίκτης του Αιγύπτιου επιθετικού στη Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.