O Πικέ αποκαλύπτει την αιτία του κακού για την Μπαρτσελόνα

Στην προετοιμασία της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι απέδωσε ο Ζεράρ Πικέ την μέτρια αγωνιστική «εικόνα» των «μπλαουγκράνα» την εφετινή σεζόν

O Πικέ αποκαλύπτει την αιτία του κακού για την Μπαρτσελόνα

Την άποψή του ότι η προετοιμασία της Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα αυτό να παίξει ρόλο στην αγωνιστική «εικόνα» της ομάδας δεν εφετινή αγωνιστική περίοδο, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Ζεράρ Πικέ.

Στις πρώτες έξι αγωνιστικές της εφετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν οι «μπλαουγκράνα» έχουν ήδη υποπέσει σε τρία αρνητικά αποτελέσματα και συγκεκριμένα δύο ήττες και μία ισοπαλία, ωστόσο χθες επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών και κέρδισαν με 2-1 την Βιγιαρεάλ.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Πικέ ρωτήθηκε για την αγωνιστική «εικόνα» της ομάδας του την τρέχουσα σεζόν και απάντησε: «Είχαμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε λίγο, ενώ κάναμε πολλά ταξίδια και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν βρει ακόμα τη φόρμα τους και άλλοι που δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Η προετοιμασία που κάναμε δεν μας βοήθησε, αλλά είμαστε η Μπαρτσελόνα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Όσον αφορά μάλιστα την δυσαρέσκεια των οπαδών των Καταλανών για το ντεφορμάρισμα του Λουίς Σουάρες, σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί έχουν τη γνώμη τους και την εκφράζουν, αλλά δεν θα ήθελα να δώσω μεγαλύτερη σημασία. Οι ποδοσφαιριστές είναι και άνθρωποι. Θα θέλαμε κι εμείς να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι με 4-0 ή 5-0, αλλά δεν γίνεται πάντα. Είμαι εδώ 11 χρόνια και έχουμε κερδίσει 8 πρωταθλήματα, ενώ άλλα δύο τα διεκδικήσαμε μέχρι τέλους. Αισθάνομαι ότι και φέτος θα συμβεί το ίδιο».